Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Αύριο η μεγάλη μέρα για τους απλήρωτους εργαζόμενους της ΕΛΒΟ – Θα μάθουν πότε και πόσα θα πάρουν!

Θεσσαλονίκη: Αύριο η μεγάλη μέρα για τους απλήρωτους εργαζόμενους της ΕΛΒΟ – Θα μάθουν πότε και πόσα θα πάρουν!

ύριο αναμένεται να πληροφορηθούν για τον χρόνο και το ποσό πληρωμής τους, οι 336 -επί τρεις μήνες απλήρωτοι- εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ. Όπως σημείωσε ο πρόεδρός τους, Θόδωρος Αλιόγκας…

ο αρμόδιος υπουργός, Ευκλείδης Τσακαλώτος, δεσμεύτηκε να τους ενημερώσει σχετικά, σε τηλεφωνική τους επικοινωνία, στις 5 Δεκεμβρίου. «Ο υπουργός μάς είπε να επικοινωνήσουμε με το γραφείο του για να ενημερωθούμε πότε θα πληρωθούμε και πόσα θα πάρουμε. Μη φανταστείτε ότι είναι και κανένα τρομακτικό ποσό. Οι μισθοί των εργαζομένων στην ΕΛΒΟ κυμαίνονται από 780 ευρώ έως και 1.050 ευρώ» τόνισε ο κ. Αλιόγκας.

Εξάλλου, σε γενικές συνελεύσεις που θα γίνουν το πρωί και το απόγευμα της Πέμπτης θα «κλειδώσει» η θέση των 2.300 εργαζομένων στον ΟΑΣΘ για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας τους, επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρός τους, Δημήτρης Τσερμενίδης, διευκρινίζοντας ότι στο αίτημά τους για το συγκεκριμένο θέμα οι εργαζόμενοι δεν απέχουν και πολύ από τη θέση της διοίκησης του Οργανισμού. Ο κ. Τσερμενίδης είπε ακόμη ότι την Παρασκευή (8 Δεκεμβρίου) αναμένεται να γίνει και η σχετική συνεδρίαση με τα μέλη του ΔΣ του Οργανισμού.

Χθες, εργαζόμενοι, μέλη της Επιτροπής Αγώνα Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας και της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων ΟΑΣΘ, με την «υπογραφή» της ΔΑΣ ΕΛΒΟ, ανήρτησαν γιγαντοπανό με σύνθημα «STOP στην ειδική εκκαθάριση -ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων- ΕΛΒΟ στην υπηρεσία του λαού και όχι των βιομηχάνων και των φονιάδων του ΝΑΤΟ» στην πρόσοψη του κτιρίου της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών, όπου στεγάζεται το Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδας, απαιτώντας, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε ΟΑΣΘ και ΕΛΒΟ, με πλήρη μισθολογικά, ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

Στο πανό, οι εργαζόμενοι στους δύο φορείς καλούνταν σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της 14ης Δεκεμβρίου, με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ. Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι απαιτούν: «Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζόμενων της ΕΛΒΟ. Χρηματοδότηση τώρα, για την κατασκεύη νέων λεωφορείων, την επισκεύη και ένταξη στην κυκλοφορία των παροπλισμένων λεωφορείων του ΟΑΣΘ από την ΕΛΒΟ, για φθηνή και ποιοτική αστική συγκοινωνία, για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις