Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Αυτοκινούμενο γερανό απέκτησε ο ΟΛΘ!

Ο αυτοκινούμενος γερανός που παρέλαβε ο ΟΛΘ - ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Έναν υπερσύγχρονο, αυτοκινούμενο γερανό, που κοστίζει 2,8 εκατομμύρια ευρώ και μπορεί να σηκώσει μέχρι και 100 τόνους φορτίου…

απέκτησε ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) Α.Ε., στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού των εγκαταστάσεων του λιμανιού.

Πρόκειται για μηχάνημα (harbor crane), το οποίο διαθέτει ανυψωτική ικανότητα 100 τόνων σε ακτίνα 22 μέτρων και 37,6 τόνων στη μέγιστη ακτίνα των 46 μέτρων. Ο νέος αυτοκινούμενος γερανός προσφέρει τη δυνατότητα χειρισμού διαφορετικών φορτίων, γενικού φορτίου με γάντζο, χύδην φορτίου με αρπαγή τεσσάρων συρματόσχοινων και κοντέινερ.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την παραλαβή του γερανού, στο ανοιχτό υπόστεγο της αποθήκης 20, στην «καρδιά» του λιμανιού, έγινε με τηλεχειρισμό επίδειξη των δυνατοτήτων του μηχανήματος.

Ο εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρίας του γερανού «Gottwald Port Technology», Πίτερ Κλάιν, έδωσε σε ένδειξη εκτίμησης στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, Στέλιο Αγγελούδη ως αναμνηστικό δώρο ένα κλειδί, «το κλειδί της επιτυχίας», όπως είπε.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Αγγελούδης επισήμανε ότι δέχεται το δώρο ως θετικό οιωνό για την ευόδωση των προσπαθειών της διοίκησης για την ανανέωση του εξοπλισμού του λιμανιού.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε