Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: “Δε μπορει να μη γνώριζε ο Δήμαρχος για την υπεξαίρεση”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Με την κατάθεση του νυν προέδρου τού δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Αβραμόπουλου, συνεχίστηκε η δίκη για το οικονομικό σκάνδαλο στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Καταθέτοντας ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, ο Π. Αβραμόπουλος εξέφρασε την εκτίμησή του ότι για την υπεξαίρεση δεν μπορεί να μην γνώριζε η διοίκηση του δήμου ή να έγινε μόνο από τον βασικό κατηγορούμενο, πρώην ταμία Παναγιώτη Σαξώνη,
χωρίς ωστόσο να είναι σε θέσει να εισφέρει στοιχεία που να στηρίζουν τους ισχυρισμούς του.

«Δεν υπάρχει ανθρώπινος νους που να χωράει ότι τέτοια υπόθεση έγινε από έναν άνθρωπο. Αποκλείεται ένας άνθρωπος να αναλαμβάνει τόσα χρήματα και να μην τον έχει πάρει χαμπάρι κανείς», τόνισε.

Για τον τέως δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο είπε ότι είχε υπερεξουσίες,
ενώ ερωτηθείς από το δικαστήριο για ενδεχόμενες ευθύνες στο σκάνδαλο εκτίμησε ότι «ο δήμαρχος δεν μπορεί να μην είχε γνώση για τα δεδομένα της Ταμειακής Υπηρεσίας».

Σε ό,τι αφορά τον πρώην γενικό γραμματέα του δήμου, Μιχάλη Λεμούσια, ο μάρτυρας (πολιτικής αγωγής) επισήμανε ότι «είχε δύναμη και διόριζε». «Ήταν κοινή πεποίθηση ότι είχε δύναμη και εξουσία. Ήταν απόλυτος συνεργάτης του δημάρχου», παρατήρησε και συμφώνησε με τον προ ημερών ισχυρισμό του νυν δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη ότι δεν γινόταν τίποτα στο δήμο εάν δεν περνούσες από τον πάγκο του Λεμούσια».

Σε ό,τι αφορά τους τρεις πρώην αντιδημάρχους Οικονομικών είπε ότι «εφόσον έχεις την ευθύνη για την οικονομική διαχείριση του δήμου οφείλεις να ξέρεις τι πρέπει να γίνει για να σταματήσει η κακοδιαχείριση».

Ειδικότερα, για τον Μιχάλη Ζορπίδη κατέθεσε ότι διείδε το «μπάχαλο» που επικρατούσε στο δήμο και αποχώρησε νωρίς. Παρέπεμψε δε σε παλαιότερη συνέντευξη του κ. Ζορπίδη κατά την οποία ο επιχειρηματίας υποστήριξε ότι «εάν είχα έναν τέτοιον υπάλληλο (τον Σαξώνη) στην επιχείρησή μου και κρατούσε ταμείο, θα τον άλλαζε την ίδια μέρα».

Για τον Θεόδωρο Αθανάσαρο, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κατέθεσε ότι δεν αντιλήφθηκε κάτι, διότι, καθώς γνωρίζει τον χαρακτήρα του, εάν είχε καταλάβει κάτι θα είχε παραιτηθεί.

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο με την κατάθεση των υπολοίπων μαρτύρων πολιτικής αγωγής.

Διαβάστε ακόμα:

Θεσσαλονίκη: Σε νέα δίκη παραπέμπεται ο πρώην γενικός γραμματέας του κεντρικού δήμου Μ. Λεμούσιας

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε