Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Εγκαινιάστηκε το νέο οικοτροφείο στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Ο Κ. Σκανδαλίδης (ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη…

Η κατασκευή του του νέου οικοτροφείου χρηματοδοτήθηκε από την Αλίκη Περρωτή με δωρεά της οποίας το 1996 ιδρύθηκε το Κολέγιο Περρωτή στις εγκαταστάσεις της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Εκεί λειτουργεί το Κέντρο Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης, το οποίο προετοιμάζει ηγετικά στελέχη στους τομείς της γεωργίας, των τροφίμων και των επιστημών που σχετίζονται με το περιβάλλον.

Είναι ένα κτίριο στο οποίο εφαρμόστηκε η «πράσινη» τεχνολογία και θα φιλοξενήσει τις δραστηριότητες Ελλήνων και ξένων σπουδαστών του Κολεγίου, συνδυάζοντας τους χώρους διαμονής με τις εγκαταστάσεις κοινωνικών εκδηλώσεων και αναψυχής.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Σκανδαλίδης εξήρε την προσφορά της Αλίκης Περρωτή και ευχήθηκε να μιμηθούν το παράδειγμα της και άλλοι Έλληνες στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία. Δήλωσε εντυπωσιασμένος με τη δουλειά που γίνεται στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή και επισήμανε πως εφαρμόζει το τρίπτυχο «ταυτότητα-ποιότητα-αειφορία» το οποίο προωθεί και το υπουργείο.

Ο κ. Σκανδαλίδης τόνισε ότι έδωσε εντολή να απελευθερωθεί ένα κτίριο, που βρίσκεται εντός της Σχολής και χρησιμοποιεί ο οργανισμός κατάρτισης και εκπαίδευσης «Δήμητρα», ώστε να το αξιοποιήσει η Γεωργική Σχολή.

Χαιρετισμό απηύθυναν η δωρήτρια Αλίκη Περρωτή, ο πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Πάνος Κανέλλης και ο Έφορος της Σχολής Χρήστος Φώλιας.

Παρούσα ήταν και η πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Κάθριν Κέϊ.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε