Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Εικόνες ντροπής στο κέντρο πιστοποίησης αναπηρίας -Δείτε βίντεο!

Θεσσαλονίκη: Εικόνες ντροπής στο κέντρο πιστοποίησης αναπηρίας -Δείτε βίντεο!

Λιποθυμίες, ένταση, περιπολικά και ατελείωτη αναμονή σε ένα σιδερόφραχτο (!) χώρο, για το πολυπόθητο πιστοποιητικό…

Όλα αυτά διαδραματίζονται στο ΙΚΑ της πύλης Αξιού, που από την περασμένη εβδομάδα κατακλύζεται καθημερινά από άτομα κάθε ηλικίας, για το πολυπόθητο πιστοποιητικό, που θα το χρησιμοποιήσουν για τις συντάξεις, το φοιτητικό πάσο, τα επιδόματα και το ”χαράτσι” στα ακίνητα.

Το θέμα όμως είναι ότι δεν υπάρχουν υπάλληλοι για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο, να μοιράσουν κουπούνια με σειρά προτεραιότητας. Αποτέλεσμα να υπάρχει συνοστισμός, λιποθυμίες και ένταση. Οι πολίτες φτιάχνουν μόνοι τους μια λίστα με τα ονόματά τους και κάποιοις φωνάζει για να μπαίνουν μέσα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ηλικιωμένοι διανυκτερεύουν στα παγκάκια για να πάρουν καλή σειρά και να μην περιμένουν στην ουρά.

Τι έκαναν οι αρμόδιοι για να λύσουν το πρόβλημα; Έβαλαν στην είσοδο ένα… σιδερένιο φράχτη για να μην μπαίνουν όλοι μαζί και τους αφήνουν να περιμένουν με τις ώρες! Μέσα στο κτίριο υπάρχουν 8 διοικητικοί υπάλληλοι και μόνο δύο γιατροί που εξυπηρετούν τον κόσμο.

Έξω από το ΙΚΑ, υπάρχουν περιπολικά αφού ανά τακτά χρονικά διαστήματα επικρατεί ένταση. Είναι χαρακτηριστικό ότι την περασμένη Παρασκευή, μια γυναίκα που περίμενε με τις ώρες, βούτηξε από τα μαλλιά μια υπάλληλο που δεν την εξυπηρέτησε.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε