Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Έκαναν τα σχολεία γυαλιά καρφιά – Δείτε φωτογραφίες!

ΦΩΤΟ από redalert.gr
ΦΩΤΟ από redalert.gr

Στόχος βανδάλων έγιναν δυο σχολικά συγκροτήματα του δήμου Νεάπολης – Συκεών, αναδεικνύοντας το θέμα της αστυνόμευσης και προστασίας των σχολικών συγκροτημάτων στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε στις νέες εγκαταστάσεις του 1ου δημοτικού σχολείου Νεάπολης (Ρολόι), δίπλα στο οποίο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής το Α.Τ Νεάπολης. Όπως έγινε γνωστό, άγνωστοι κατά τις νυχτερινές ώρες εισέβαλαν σε αυτό και προκάλεσαν ζημιές σε εξοπλισμό της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, ενώ σε πολλές γωνιές του χώρου άφησαν τα ίχνη του… πολιτισμού τους.

Το δεύτερο περιστατικό συνέβη κατά τις νυκτερινές ώρες στις εγκαταστάσεις του Πειραματικού Γυμνασίου και Λυκείου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που λειτουργούν στο σχολικό συγκρότημα Νεάπολης (Στρεμπενιώτη). Καθηγήτριες, προσερχόμενες στο σχολείο, είδαν το σύνολο σχεδόν των τοίχων να είναι γραμμένοι με συνθήματα που προέρχονται από άτομα του αναρχικού – αντιεξουσιαστικού χώρου, ενώ βρέθηκαν σπασμένα πέντε τζάμια σε πόρτες και παράθυρα.

Σύμφωνα με το redalert.gr, οι άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές με μπογιές και στην πινακίδα που ήταν αφιερωμένη στη μνήμη ενός προσφάτως εκλιπόντα καθηγητή, ενώ μουτζουρώθηκαν και οι πινακίδες που αναφέρονταν στην «Ελληνική Δημοκρατία».
ΦΩΤΟ από redalert.gr
ΦΩΤΟ από redalert.gr

«Εκεί  που η απουσία αστυνόμευσης είναι πλήρως αδικαιολόγητη, είναι στα σχολικά συγκροτήματα. Είναι σχεδόν επαναλαμβανόμενες οι καταγγελίες της εκπαιδευτικής κοινότητας για τη δράση συμμοριών πέριξ των σχολείων που φτάνουν στο σημείο ξυλοδαρμών ανήλικων μαθητών ή και σεξουαλικών παρενοχλήσεων μαθητριών, απειλώντας ακόμη και τη σωματική ακεραιότητα των εκπαιδευτικών που καθημερινά γίνονται έντρομοι μάρτυρες επεισοδίων, ακόμα και μέσα στις σχολικές αυλές κατά τις εορταστικές περιόδους.

Κατ’ επανάληψη, ενώνοντας τις φωνές μας με τις εκπαιδευτικές και τις μαθητικές κοινότητες, τις σχολικές επιτροπές και τους συλλόγους γονέων ζητήσαμε αυξημένη αστυνόμευση γύρω από τους χώρους αυτούς, ιδίως πέριξ γυμνασίων και λυκείων, ενώ υποδείξαμε και σημεία όπου γίνεται διακίνηση και χρήση ναρκωτικών ουσιών, αλλά δυστυχώς δεν είδαμε αποτέλεσμα», τονίζει ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας, στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Σημεία και τέρατα στις φυλακές Τρικάλων – Παραγγελίες ναρκωτικών στο facebook, συμβόλαια θανάτου και ”ένοχες” ερωτικές σχέσεις!

Λέσβος:Στη φυλακή ο επιχειρηματίας που βίαζε την ανήλικη ανιψιά του!

Ηλεία:Η πεθερά έσωσε τη νύφη, από τα χέρια του παιδιού της!

Γιάννενα:Live your myth in Greece – Κλείδωσαν τουρίστες στο σπήλαιο του Περάματος!

Πρέβεζα:Μπήκε μπροστά για να σώσει τη μάνα, από τα χτυπήματα του πατέρα του!

Ρέθυμνο:”Ουστ να χαθείς τέρας” – Το ξέσπασμα γυναίκας στον παιδεραστή!

Εύβοια: Διαρρήκτης με… ιδιαιτερότητες – Άφησε άφωνους τους αστυνομικούς!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε