Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Η εξήγηση του φοβερού τροχαίου – Τελευταίο αντίο στα θύματα της ανείπωτης τραγωδίας [pics, vids]

Θεσσαλονίκη

H αστυνομία συμπληρώνει τα κομμάτια στο πάζλ του δυστυχήματος. Τι είπε ο οδηγός του αυτοκινήτου που προκάλεσε το πολύνεκρο τροχαίο στη Θεσσαλονίκη…

Το τροχαίο στη Θεσσαλονίκη συγκλονίζει για δεύτερη μέρα. Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και μια 18χρονη κοπέλα δίνει από χθες μάχη να κρατηθεί στη ζωή σε νοσοκομείο της πόλης. Σώθηκε σύμφωνα με τους γιατρούς επειδή φορούσε κράνος. Δυστυχώς ο 22χρονος φίλος της δεν τα κατάφερε. Όπως και τα δύο άτομα, πατέρας και γιος, που επέβαιναν στη δεύτερη μηχανή που συγκρούστηκε με το μοιραίο ΙΧ. Ο Γερμανός οδηγός του, συνελήφθη και στις καταθέσεις που έδωσε προσπάθησε να εξηγήσει πως συνέβη το κακό. Πως έστριψε ξαφνικά από τη μεσαία λωρίδα αριστερά, με αποτέλεσμα τα δύο μηχανάκια να καρφωθούν στο αυτοκίνητό του.

Νέα στοιχεία για το τροχαίο στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με πληροφορίες το πολύνεκρο τροχαίο που έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας, στις 3 τη νύχτα, προκλήθηκε πιθανότητα λόγω λάθος οδηγιών που έδωσε το gps. Οταν ο 67χρονος Γερμανός αντιλήφθηκε από το gps του αμαξιού του, ότι έχει πάρει λάθος κατεύθυνση τότε ξαφνικά και χωρίς να ανάψει φλας προσπάθησε να στρίψει αριστερά προς την 3η Σεπτεμβρίου. Οι μηχανές «καρφώθηκαν» με μεγάλη ταχύτητα στο πλάι του αυτοκινήτου. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και τα σώματα των αναβατών εκτοξεύθηκαν μακριά. Για τους 3 από τους 4 ο θάνατος ήταν αναπόφευκτος. Οι εικόνες στον τόπο της τραγωδίας σοκάρουν…

Οι κηδείες των θυμάτων

Η τελευταία πράξη του δράματος θα παιχτεί σήμερα. Στη Νάουσα, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, ο 22χρονος οδηγός της μιας μηχανής θα οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία. Οι γονείς και οι στενοί συγγενείς έμαθαν την τραγική είδηση από την αστυνομία και αμέσως ξεκίνησαν για τη Θεσσαλονίκη.

Οι άλλοι δύο νεκροί – Αλβανικής καταγωγής – θα οδηγηθούν στην τελευταία τους κατοικία το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη. Πατέρας και γιος που είχαν έρθει από την Αλβανία και δούλευαν το τελευταίο διάστημα στην πόλη.

Στο αυτοκίνητο που φέρεται να προκάλεσε το τροχαίο επέβαινε ένας Γερμανός οδηγός με τη σύζυγό του, που κατευθύνονταν από τη Θεσσαλονίκη στην Χαλκιδική. Ο Γερμανός φαίνεται πως αποφάσισε να στρίψει αριστερά χωρίς να βγάλει φλας. Αποτέλεσμα οι άτυχοι οδηγοί των μηχανών να μην προλάβουν να αντιδράσουν.

Αυτοψία στον τόπο του δυστυχήματος

Εικόνες που προκαλούν ανατριχίλα

Το πολύνεκρο τροχαίο στη Θεσσαλονίκη σημειώθηκε στις 03.00 χθες τα ξημερώματα, στο κέντρο της πόλης, μπροστά από το δημαρχιακό μέγαρο (συμβολή οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Βασ. Γεωργίου).

Θεσσαλονίκη τροχαίο νεκροί

ΘΘεσσαλονίκη τροχαίο νεκροί

Δείτε βίντεο από το σημείο του δυστυχήματος:

Από τη σύγκρουση, ο 28χρονος και ο πατέρας του σκοτώθηκαν ακαριαία. Ο 22χρονος και η 18χρονη τραυματίστηκαν σοβαρά. Δυστυχώς, ο νεαρός άνδρας υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη σύγκρουση είχε διαμελιστεί. Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή LiveNews, ο 22χρονος, παρά το ότι είχε διαμελιστεί, μιλούσε με τους διασώστες και προσπαθούσε να τους περιγράψει πώς έγινε το δυστύχημα. Από τα λεγόμενά του, φαίνεται πως ο ίδιος πίστευε, ότι ο Γερμανός οδηγός προσπάθησε να κάνει αναστροφή.

Ο 22χρονος διακομίστηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου», όπου υπέκυψε στα τραύματά του. Οι δύο άνδρες που σκοτώθηκαν ακαριαία μεταφέρθηκαν στα γενικά νοσοκομεία «Ο Άγιος Δημήτριος» και «Γ. Παπανικολάου» αντίστοιχα.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου, με το οποίο έγινε η σύγκρουση, ο 67χρονος Γερμανός νοσηλεύτηκε για παρακολούθηση στην Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου», λόγω ιστορικού στεφανιαίας νόσου. Κρατείται και ανακρίνεται.

Το τελευταίο post

Συγκλονίζει το τελευταίο post που ανέβασε στη σελίδα του στο Facebook ο 22χρονος οδηγός που σκοτώθηκε τα ξημερώματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η ανάρτηση έγινε λίγες ώρες πριν κοπεί το νήμα της ζωής του. Είναι χαμογελαστός, πάνω στο στολισμένο με άσπρη κορδέλα μηχανάκι του. «Μπορούσα να πάρω άσπρο άλογο αλλά μου τη σπάνε οι πρίγκιπες» είχε γράψει.

Δείτε το

Στο σημείο του πολύνεκρου δυστυχήματος πηγαίνει κόσμος από το πρωί, για να αφήσει ένα λουλούδι στη μνήμη των θυμάτων.

Πληροφορίες: Εκπομπή LiveNews

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις