Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκαν ληστείες σε σούπερ μάρκετ

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκαν ληστείες σε σούπερ μάρκετ

Υποστήριξε ότι λήστευε για να ανταποκριθεί στα εκτεταμένα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε.

Την εξιχνίαση οκτώ ένοπλων ληστειών που σημειώθηκαν το τελευταίο τετράμηνο του 2009 σε σούπερ μάρκετ διαφόρων περιοχών της Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε η Αστυνομία.

Δράστης φέρεται να είναι ο 39χρονος, ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο Ιανουάριο, κατηγορούμενος για τη δολοφονία 53χρονου ιδιοκτήτη σούπερ μάρκετ, ένα μήνα πριν, στις Συκιές Θεσσαλονίκης. Αρχικά κατηγορήθηκε για επτά ένοπλες ληστείες, αλλά από την αστυνομική έρευνα προέκυψαν στοιχεία για άλλες οκτώ, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των διαπραχθέντων ληστειών σε δέκα πέντε.

Η τελευταία, που έγινε στις 10 Δεκεμβρίου 2009, έμελλε να έχει τραγική κατάληξη, καθώς ο 53χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος, τον οποίο ο συλληφθείς είχε ξαναληστέψει δύο μήνες νωρίτερα, επιτέθηκε στο δράστη, επιχειρώντας να τον ακινητοποιήσει. 

Σύμφωνα με τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου, κατά τη διάρκεια της πάλης εκπυρσοκρότησε το όπλο του -ένα περίστροφο- με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο 53χρονος. Κατά την απολογία του στις ανακριτικές αρχές είπε ότι λήστευε για να ανταποκριθεί στα εκτεταμένα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε