Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Επί ”ποδός πολέμου” οι εργαζόμενοι στην ΕΒΖ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Σε κατάληψη των κεντρικών υπηρεσιών της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ), στην πλατεία Αριστοτέλους προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στην εταιρία…

ενδεχομένως και εντός της εβδομάδας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δεδηλωμένη πρόθεση της ATEBank να προχωρήσει στην πώληση του ποσοστού 82,07%, που κατέχει στη βορειοελλαδική βιομηχανία. Ωστόσο, η οριστική απόφαση για τον ακριβή χαρακτήρα τής κινητοποίησης δεν έχει ληφθεί ακόμη, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην ΕΒΖ, Μανόλης Λαγογιάννης.

Στις Σέρρες, ο χορός των κινητοποιήσεων άνοιξε ήδη, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων, τευτλοπαραγωγών και εκπροσώπων φορέων, έξω από το υποκατάστημα της ATEBank, στις 11.30 το πρωί, ενώ ακολούθησε επίδοση ψηφίσματος στον περιφερειάρχη Κ.Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη. Παράλληλα, χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε στο επιμελητήριο Σερρών σύσκεψη για το ενδεχόμενο πώλησης της ΕΒΖ.

Για αύριο έχει προγραμματιστεί η γενική συνέλευση των εργαζομένων στη μονάδα της Ορεστιάδας, ώστε να αποφασιστούν οι περαιτέρω κινήσεις τους, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου τους, Δημήτρης Χασανίδης.

Επί «ποδός πολέμου» βρίσκονται και οι εργαζόμενοι στη μονάδα του Πλατέος, οι οποίοι είχαν σήμερα συνάντηση και με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΒΖ, Λάμπρο Χαραλάμπους, με την ευκαιρία της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου τους.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε