Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Φοιτήτρια πληροφορικής ετών… 74!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η κυρία Ζάκου ξεκίνησε πριν από έξι μήνες μαθήματα στο Δήμο Εχεδώρου, στο πλαίσιο του Πανεπιστημίου για την τρίτη ηλικία.

Σήμερα διαβάζει καθημερινά τις εφημερίδες στο Ίντερνετ, μαγειρεύει με συνταγές που «κατεβάζει» από το διαδίκτυο, ψάχνει στον κυβερνοχώρο τις θεατρικές παραστάσεις και δείχνει στα εγγόνια της πώς μπαίνουν τα διαλυτικά στο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου. 
 
Οι συμφοιτητές της την έχουν ως πρότυπο και δηλώνουν κατάπληκτοι, γιατί, όπως λένε, «τον υπολογιστή τον παίζει στα δάκτυλα».
Μαζί της, άλλοι περίπου 100 ηλικιωμένοι πρόκειται να παραλάβουν την ερχόμενη Παρασκευή τα πτυχία τους στην «επικοινωνία και εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες».
 
«Τα εγγόνια μου, 14 και 15 ετών, γνωρίζουν πώς να χειρίζονται τους υπολογιστές. Όταν όμως τους δείχνω κάτι καινούριο μου λένε με θαυμασμό «γιαγιά, τα ξέρεις καλά και εσύ!» λέει με καμάρι η κυρία Ζάκου… 
 
Ωστόσο, το πεδίο των γνώσεων που αποκόμισαν οι ηλικιωμένοι ήταν πολύ ευρύτερο, καθώς έμαθαν να χρησιμοποιούν με ασφάλεια τις ηλεκτρικές συσκευές του σπιτιού τους, να παίρνουν τη σύνταξή τους από τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης, να κλείνουν τηλεφωνικά ραντεβού στα νοσοκομεία και να χρησιμοποιούν συστήματα πλοήγησης όπως το GPS.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε