Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: “Φυλάκισαν” 19χρονη και την ανάγκαζαν να πηγαίνει με πελάτες! – Δύο μήνες κράτησε το μαρτύριο!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η νεαρή Ρουμάνα, φέρεται να έπεσε θύμα κυκλώματος που της έταξε μια καλύτερη τύχη στην Ελλάδα.

Η κοπέλα αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα στη χώρα της κι έτσι δέχτηκε εύκολα να την εγκαταλείψει για να ταξιδέψει στην Ελλάδα.

Όμως σύμφωνα με την αστυνομία, τα πράγματα που έζησε εδώ, ήταν εντελώς διαφορετικά από αυτά που της είχαν πει τα μέλη του κυκλώματος. Ένα κύκλωμα σωματεμπορίας όπως προέκυψε,…

Μόλις έφτασε στην Ελλάδα, τον Οκτώβριο, ξεκίνησε ο εφιάλτης της. Τα μέλη του κυκλώματος την κλείδωσαν σε ένα διαμέρισμα στην Αθήνα και την υποχρέωναν να εκδίδεται για λογαριασμό τους. Κρατούσαν εκείνοι όλα τα χρήματα από τους πελάτες…

Στη συνέχεια μετέφεραν την κοπέλα στη Θεσσαλονίκη και συνεχίστηκε η ίδια κατάσταση.

Στα μέσα του Ιανουαρίου, η 19χρονη κατάφερε να αποδράσει από το διαμέρισμα στο οποίο την κρατούσαν “φυλακισμένη” και κατήγγειλε τα όσα βίωνε στις ρουμανικές προξενικές αρχές της Θεσσαλονίκης αλλά και στην Διεύθυνση Ασφάλειας της πόλης.

Μετά από αστυνομικές έρευνες σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των μελών του κυκλώματος σωματεμπορίας. Πρόκειται για πέντε άτομα, ρουμανικής και αλβανικής καταγωγής, εκ των οποίων τρεις άντρες και δύο γυναίκες.
Εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία για σωματεμπορία από κοινού, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και υποβλήθηκε στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Στη νεαρή γυναίκα γνωστοποιήθηκαν οι ισχύουσες διατάξεις περί προστασίας και αρωγής των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων και ήδη φιλοξενείται σε ειδική μονάδα αρωγής.

Διαβάστε ακόμα:

Πάτρα:”Ήρθε με λουλούδια και με βίασε ο πρώην άντρας μου”!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε