Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: H πόλη ”πνίγεται” στα σκουπίδια – Μόνο 15 σκουπιδιάρικα στη μάχη της αποκομιδής!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Σε μόνιμη πληγή τείνει να εξελιχτεί για τη Θεσσαλονίκη το θέμα των σκουπιδιών. Τα απορρίμματα σχηματίζουν βουνά…

ενώ μόλις 15 οχήματα με προσωπικό της αντιδημαρχίας Καθαριότητας προσπαθούν από το πρωί να βάλουν μία «τάξη» και να καθαρίσουν τους δρόμους της πόλης. Το πρόβλημα παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα όταν τα απορριμματοφόρα «στέγνωσαν» από βενζίνη και δεν βγήκαν για αποκομιδή. (διαβάστε το σχετικό άρθρο)

Το ζήτημα λύθηκε καθώς υπήρξε συμφωνία της διοίκησης του δήμου με την εταιρία πετρελαίου, στην οποία υπάρχει συσσωρευμένη οφειλή της τάξης των 700.000 ευρώ, και έτσι τα απορριμματοφόρα επέστρεψαν και πάλι στους δρόμους.

Ωστόσο, το Σαββατοκύριακο επιδείνωσε την κατάσταση με αποτέλεσμα οι κάδοι να ξεχειλίζουν από σκουπίδια, γεγονός που προκαλεί τη δυσφορία των πολιτών. «Μέχρι το τέλος της εβδομάδας ελπίζουμε να καθαρίσουμε την πόλη. Αυτή τη στιγμή στους δρόμους υπάρχουν περίπου 600 – 700 τόνοι σκουπιδιών», δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Στάθης Αβραμίδης.

Πλην των καυσίμων, το πρόβλημα εντείνεται λόγω της έλλειψης προσωπικού καθώς έληξαν οι οκτάμηνες συμβάσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα και οι νέοι συμβασιούχοι θα προσληφθούν το επόμενο διάστημα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε