Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Η σπείρα που παγίδεψε 24 ιερείς και έβγαλε 455.000€!

Θεσσαλονίκη: Η σπείρα που παγίδεψε 24 ιερείς και έβγαλε 455.000€!

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν άλλους 52 κληρικούς, για να κερδίσουν επιπλέον 210.000

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 10 κατοίκων της πόλης, ηλικίας από 29 έως 52 ετών, οι οποίοι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση. Τα μέλη της, είχαν διακριτούς ρόλους και όπως διαπιστώθηκε, κατά το χρονικό διάστημα από το Δεκέμβριο του 2011 έως και τον Μάρτιο του 2012κατάφεραν να αποσπάσουν από 24 κληρικούς, το συνολικό ποσό των 455.000€.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν άλλους 52 κληρικούς, αξιώνοντας, το ποσό των 210.000. Ειδικότερα, ένας εκ των δραστών, επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τους παθόντες, συστηνόμενος ως εκπρόσωπος του Ταμείου Κληρικών και τους έλεγε ότι δικαιούνται αναδρομικά χρήματα.

Κουβέντα στην κουβέντα, τους έπειθε να καταθέσουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς των υπόλοιπων δραστών, μέσα σε στενή χρονική προθεσμία λίγων ωρών, χρήματα για να κινηθούν οι διαδικασίες. Η ανάληψη των χρημάτων, γινόταν άμεσα από τους δράστες και αφού ελάμβαναν το μερίδιό τους, απέδιδαν τα υπόλοιπα, σε αρχηγικό μέλος της οργάνωσης.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται ότι πριν από περίπου ένα 6μηνο συνελήφθη 35χρονος στην Πάτρα, μετά από καταγγελία για παρόμοια απάτη. Οι αστυνομικές αρχές της αχαϊκής πόλης ζήτησαν από όλες της αστυνομικές διευθύνσεις ανά την Ελλάδα να υποβάλλουν εκεί τις δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί για παρόμοια κρούσματα.

Όπως αποκαλύφθηκε, καταγγελίες γα τη δράση του κυκλώματος είχαν γίνει στη Θεσσαλονίκη, τη Ρόδο, τη Μυτιλήνη, την Κω, την Αριδαία και το Αγρίνιο. Από τις διαπιστωμένες απάτες οι περισσότερες, 17, έγιναν στην Πάτρα, και οι υπόλοιπες επτά στη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας, στη σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Ηλεία:Αποκαλύψεις για το σχέδιο της παπαδιάς και του εραστή της, που οδηγούνται στον εισαγγελέα!

Τρίκαλα: Πώς φαντάζεστε ότι πήγαν τα βιβλία, στα δημοτικά σχολεία;

Αχαϊα:Τους έπιασε στο κρεβάτι και…κάλεσε ενισχύσεις -Άγριο ξύλο σε διαμέρισμα!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε