Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Καρκινοπαθείς δεν παίρνουν τα φάρμακά τους γιατί δεν μπορούν να τα αγοράσουν

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Την ίδια ώρα, στα νοσοκομεία χειρουργικές επεμβάσεις σε καρκινοπαθείς αναβάλλονται λόγω επίσχεσης εργασίας των γιατρών, σύμφωνα με την αντιπρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού νομού Θεσσαλονίκης “Άλμα Ζωής”, Ροδούλα Τσαλουσίδου.

Τα μέλη της διοίκησης του Συλλόγου επισκέφτηκαν σήμερα τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στη Θεσσαλονίκη και παρουσίασαν στον διευθυντή Κωνσταντίνο Δαλαμπούρα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω των χρεών του ΕΟΠΥΥ στους φαρμακοποιούς και λόγω των κινητοποιήσεων των γιατρών στα νοσοκομεία.

“Τα φάρμακα των καρκινοπαθών μπορεί να στοιχίζουν από 80 έως 4000 ευρώ το μήνα. Υπάρχουν ασθενείς που τα αγόρασαν και δεν τους έχει καταβληθεί η δαπάνη από τον ΕΟΠΥΥ από τον περασμένο Ιούνιο. Λόγω έλλειψης χρημάτων αδυνατούν να αγοράσουν τα φάρμακά τους. Από την άλλη λόγω της επίσχεσης εργασίας των γιατρών την περασμένη εβδομάδα στο Θεαγένειο από τις 10 προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις έγιναν μόνο 5” πρόσθεσε η κυρία Τσαλουσίδου.

Πορεία νοσοκομειακών γιατρών

Το μεσημέρι έκαναν πορεία οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης οι οποίοι απεργούν σήμερα, διαμαρτυρόμενοι για την επιπλέον περικοπή του μισθού τους κατά 18% και την «κατάρρευση» του ΕΣΥ.

Οι γιατροί των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης κάνουν επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας δεδουλευμένα για τις εφημερίες…

Διαβάστε ακόμα:

Ηράκλειο: ”Κρατήστε το παιδί μου, δεν έχω να πληρώσω”!

Ταλαιπωρία για τους καρκινοπαθείς της Θράκης λόγω βλάβης σε μηχάνημα

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε