Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Καθηγητής του ΠΑΜΑΚ κάνει καθιστική διαμαρτυρία για τις απειλές που δέχεται ο ίδιος και η κόρη του!

Θεσσαλονίκη

Ο καθηγητής του ΠΑΜΑΚ Γιώργος Βοσκόπουλος ξεσπά. Οι καταγγελίες του προκαλούν αίσθηση…

Ο καθηγητής του ΠΑΜΑΚ Γιώργος Βοσκόπουλος, ξεκίνησε καθιστική διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη, “σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλλειψη δημοκρατίας, αξιοκρατίας και ισονομίας, που θα όφειλε να χαρακτηρίζει ένα πανεπιστημιακό χώρο” όπως ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του. Ο καθηγητής καταγγέλει ότι φοιτητής προσπαθεί να συγκεντρώσει υπογραφές μέσω διαδικτύου για να απομακρυνθεί από το ΠΑΜΑΚ. Ο Γιώργος Βοσκόπουλος τονίζει ακόμα ότι δέχεται απειλές τόσο ο ίδιος όσο και η κόρη του, που είναι φοιτήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο! Η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει και οι καταγγελίες του καθηγητή του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του ΠΑΜΑΚ, προκαλούν αίσθηση.

Η εξήγηση της απόφασης του καθηγητή για καθιστική διαμαρτυρία

Ο Γιώργος Βοσκόπουλος εξηγεί στην επιστολή του: “Θα πρέπει λοιπόν να ομολογήσω δημόσια ότι το πρωταρχικό κίνητρο αυτής της ακραίας μορφής διαμαρτυρίας δεν είναι η προστασία του εαυτού μου (αν και απειλούμαι εδώ και δύο χρόνια) αλλά η προστασία του παιδιού μου, πρωτοετούς φοιτήτριας στο ΠΑΝΤΕΙΟ πανεπιστήμιο. Η σχέση γονέα και παιδιού ξεπερνά κάθε συμβατική και συμπεριφορική λογική και νόρμα συμπεριφοράς. Θεωρώ πως ο μοναδικός ρόλος που ξεπερνά αυτόν του δημόσιου λειτουργού είναι αυτός του γονέα. Και ως γονιός προσπαθώ να προστατεύσω ότι πιο πολύτιμο έχω, αφού μέσω πολύ κοντινού μου προσώπου μου μεταφέρθηκαν απειλές έναντι του παιδιού μου.

Με την παρούσα παρέμβαση μου δεν επιθυμώ σε καμία περίπτωση να κάνω πολιτική παρέμβαση, ωστόσο εκ των πραγμάτων η ανάλυση της πηγής των προβλημάτων ενέχει σαφέστατες πολιτικές απολήξεις, αφού συγκεκριμένος κομματικός και παραταξιακός χώρος με αντιμετωπίζει ως “ξένο σώμα” σε έναν ακαδημαϊκό χώρο που λειτουργεί προφανώς με όρους υποτέλειας.

Δεύτερο σημαντικό ζήτημα αφορά την προσπάθεια μου να αντιμετωπιστούν μαζικά φαινόμενα αντιγραφής και λογοκλοπής. Αυτό με οδήγησε εδώ και δυο περίπου χρόνια να κάνω επιτηρήσεις ο ίδιος, αφού δεν εμπιστεύομαι τη διαδικασία. Το ίδιο διάστημα ζήτησα, όπως και άλλοι συνάδελφοι, να γίνουν έλεγχοι σε εργασίες αφού υπήρχαν κάτι παραπάνω από ενδείξεις σε δεκάδες περιπτώσεις. Αυτό βέβαια δυσαρέστησε κάποιους κύκλους που θεωρούν ότι μπορούν να ελέγχουν τους πανεπιστημιακούς δασκάλους.

Η επιστολή στον Πρύτανη για την προσπάθεια φοιτητή να τον διώξει

Με την παρούσα αιτούμαι σύγκλιση Συγκλήτου με θέμα την ενημέρωση και λήψη απόφασης για την ανάρτηση στο google εγγράφου από φοιτητή του τμήματος ΔΕΣ ο οποίος φέρεται να εκπροσωπεί τους φοιτητές του τμήματος και αφορά συλλογή υπογραφών για την απομάκρυνση μου από το τμήμα”. Η δημοσιοποίηση του εγγράφου με πλήττει προσωπικά, εμπεριέχει δυσφημιστικό και αναληθές περιεχόμενο και πρέπει να αντιμετωπιστεί θεσμικά από το πανεπιστήμιο.

Πηγή: foititikanea.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις