Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Καθημερινά 500 παιδιά, πηγαίνουν νηστικά στο σχολείο τους!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Αυτό προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας του δήμου, που ξεκίνησε μετά από μαρτυρίες καθηγητών και γονέων…

Την καταγραφή φαινομένων υποσιτισμού μαθητών που φοιτούν στα σχολεία της αρμοδιότητάς του ζητά με έγγραφό του στους διευθυντές ο δήμος Θεσσαλονίκης, με αφορμή περιστατικά που σημειώθηκαν κυρίως σε σχολεία δημοτικού, μετά από αναφορές δασκάλων και καθηγητών.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με στοιχεία του δήμου Θεσσαλονίκης από τις αναφορές των σχολείων, προκύπτει ότι περίπου 500 μαθητές (στο σύνολο των 33.000) χρήζουν βοήθειας, καθώς αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες τους για την πρωινή σίτιση.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος Παιδείας του δήμου Θεσσαλονίκης, Αντώνης Καρούμπης, δήλωσε ότι η καταγραφή θα ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες, οπότε θα υπάρξει σχετική πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Πρόσθεσε ότι ο δήμος έχει δρομολογήσει ήδη επαφές για συνεργασία με τα σχολικά κυλικεία και τους προμηθευτές τους, προκειμένου να υπάρξει σχετική παρέμβαση.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων μαθητών του νομού Θεσσαλονίκης, επιβεβαιώνει κρούσματα υποσιτισμού σε μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από την αρχή της σχολικής χρονιάς, ακόμη και σε περιοχές που η πλειονότητα των οικογενειών ανήκει στα ανώτερα κοινωνικά στρώματα.

Για το λόγο αυτό είχε προωθήσει πρωτοβουλία, σε συνεργασία με την ομοσπονδία σχολικών κυλικείων για τη διανομή δωρεάν τυρόπιτας, η οποία ωστόσο δεν κατάφερε να έχει μεγάλη διάρκεια. «Το φαινόμενο, αν και σποραδικό, αφορά όλα τα κοινωνικά στρώματα, κυρίως οικογένειες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση και δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στην κάλυψη των γευμάτων των παιδιών», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων, Γιώργος Θώμογλου, και διευκρίνισε ότι στις περιπτώσεις αυτές, το πρόβλημα λύνεται με επί μέρους πρωτοβουλίες των συλλόγων δασκάλων και γονέων, με τη συμβολή της εκκλησίας ή της τοπικής αυτοδιοίκησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Θεσσαλονίκη:Όλο και περισσότερα παιδιά, πηγαίνουν στο σχολείο με άδειο στομάχι!

Πεινάνε παιδιά στα σχολεία της Αθήνας – Ζητούν συσσίτιο οι δάσκαλοι για να τα ταΐσουν

Μαθητής Γυμνασίου λιποθύμησε στην τάξη – ”Δεν είχαμε να φάμε τίποτα για δύο μέρες” είπε η μητέρα του!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε