Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Κλειστός ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης – Μεγάλο πρόβλημα με τα σκουπίδια στους δήμους

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Κλειστός παραμένει για τρίτη ημέρα, ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στην περιοχή της Μαυροράχης, καθώς οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Αποτέλεσμα είναι να γίνεται πιο έντονο το πρόβλημα με τα σκουπίδια στη Θεσσαλονίκη και σε αρκετές γειτονιές να σχηματίζουν “βουνά”.

Ελάχιστα απορριμματοφόρα έχουν τη δυνατότητα να αφήνουν σκουπίδια στο ΧΥΤΑ και οι διοικήσεις των δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να μην κατεβάζουν τις σακούλες στους δρόμους, έως ότου λήξουν οι απεργιακές κινητοποιήσεις, καθώς οι κάδοι έχουν γεμίσει ασφυκτικά!

Οι εργαζόμενοι περιμένουν πλέον την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ για να δουν εάν θα συνεχίσουν ή όχι από αύριο τις απεργίες, αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας.

“Παρακαλούμε τους δημότες να περιορίσουν όσο το δυνατόν την απόρριψη των απορριμμάτων στους κάδους για να μη διαταραχθεί η δημόσια υγεία”, δηλώνει ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, Θανάσης Παππάς, υπογραμμίζοντας πως με τη λήξη των κινητοποιήσεων υπάρχει μέριμνα για άμεση δράση ώστε το ιστορικό κέντρο να είναι καθαρό την εορταστική περίοδο.

Διαβάστε ακόμα:

Ολοκληρώθηκαν οι πορείες των ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε