Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Κρατούμενοι… διψασμένοι για μάθηση!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Μπορεί να βρίσκονται πίσω από της φυλακής τα σίδερα – ο καθένας τους για διαφορετικούς λόγους – είναι όμως…

και οι 65 μαθητές στο “σχολείο δεύτερης ευκαιρίας”, του σωφρονιστικού καταστήματος Διαβατών, που έχουν τουλάχιστον μια κοινή συνισταμένη: τη δίψα για εξειδίκευση των γνώσεών τους, οι οποίες θα τους φανούν απαραίτητες για τη μετέπειτα επανένταξή τους στον επαγγελματικό στίβο.

Μάλιστα, σε σημερινή επίσκεψη του προέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Παπαδόπουλου, στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας στις φυλακές των Διαβατών, τόσο οι σύμβουλοι σταδιοδρομίας, όσο και οι ίδιοι οι έγκλειστοί, ζήτησαν τη μεσολάβηση του ΒΕΘ, ώστε σε συνεργασία με ΙΕΚ να επεκταθούν τα προγράμματα επανένταξης ατόμων ευπαθών ομάδων και να περιλάβουν μεγαλύτερο αριθμό μαθητών. Ο τίτλος αποφοίτησης από το συγκεκριμένο σχολείο είναι ισότιμος με το απολυτήριο γυμνασίου.

Ο κ. Παπαδόπουλος, που επισκέφθηκε το σχολείο αυτό προκειμένου να μιλήσει σε εκδήλωση με θέμα “Επαγγελματική αποκατάσταση αποφυλακισμένων”, υπογράμμισε -μεταξύ άλλων- την ανάγκη διαμόρφωσης ενός σταθερού πλαισίου συνεργασίας, μεταξύ θεσμικών και κοινωνικών φορέων, με στόχο την επαγγελματική αποκατάσταση και επανένταξη των αποφυλακισμένων στην παραγωγική διαδικασία.

Παράλληλα, σημείωσε ότι «η Πολιτεία δεν θα πρέπει να αρνείται την ευθύνη της απέναντι στους κρατούμενους και τα δικαιώματά τους», ενώ σε ό,τι αφορά στους εργοδότες, ανέφερε πως και οι επιχειρηματίες πρέπει να έχουν μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση των αποφυλακισμένων ανέργων, δίνοντάς τους μια δεύτερη ευκαιρία.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε