Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Με ΚΤΕΛ και όχι με αυτοκίνητο φέτος η έξοδος των εκδρομέων

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μικρότερη από κάθε άλλη χρονιά είναι η φετινή έξοδος των Θεσσαλονικέων για τα Χριστούγεννα. Τουλάχιστον εκείνων που θα ταξιδέψουν με το αυτοκίνητό τους…

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, η φετινή έξοδος θα είναι μειωμένη σε ποσοστό που προσεγγίζει το 30% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο!

Από την περασμένη Τρίτη, ημέρα εφαρμογής των μέτρων της Τροχαίας για την περίοδο των γιορτών, μέχρι σήμερα το πρωί εγκατέλειψαν τη Θεσσαλονίκη περί τα 65.000 αυτοκίνητα. Την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ο αντίστοιχος αριθμός των αυτοκινήτων που είχαν φύγει από τη Θεσσαλονίκη ήταν 95.000.

Κάπως έτσι, χωρίς προβλήματα εξελίσσεται από το πρωί η κυκλοφορία στα εθνικά οδικά δίκτυα που συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με την Κατερίνη, τις Σέρρες, την Καβάλα και τη Χαλκιδική.
Επί ποδός είναι η Τροχαία για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και την ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων. Η κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί έως το απόγευμα.

Την ίδια ώρα, αυξημένη είναι η κίνηση στον υπεραστικό σταθμό των ΚΤΕΛ “Μακεδονία”.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αρμοδίων, η κίνηση παρουσιάζει αύξηση τις τελευταίες μέρες σε ποσοστό 20% σε σύγκριση με πέρσι.
Τα περισσότερα λεωφορεία αναχωρούν με πληρότητα που ξεπερνάει το 80% και σε κάποιους δημοφιλείς προορισμούς φτάνει ακόμη και το 100%, ενώ όπου κρίνεται απαραίτητο προγραμματίζονται έκτακτα δρομολόγια.

Διαβάστε ακόμα:

Τσουχτερό κρύο στη Βόρεια Ελλάδα! Στους -3 η θερμοκρασία στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε