Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Μέσα στη θάλασσα το φετινό Χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Στιγμιότυπο από την περσινή γιορτή για το δέντρο της Θεσσαλονίκης - ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Το θαλασσινό δέντρο, θα “φυτρώσει” ολόφωτο μέσα στον Θερμαϊκό Κόλπο αυτή την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου.

Τα παγοδρόμια και το καρουζέλ θα συμπληρώνουν τη γιορτινή ατμόσφαιρα με την οποία υποδέχεται φέτος τα Χριστούγεννα η πόλη της Θεσσαλονίκης, φιλοδοξώντας να “τραβήξει” χιλιάδες επισκέπτες, όχι μόνο από τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και από τις βαλκανικές αγορές.

Το φωτεινό καράβι, το οποίο στηνόταν μέχρι πέρυσι στην Πλατεία Αριστοτέλους, αλλά και το παλιό Δέντρο και η φάτνη, αποτελούν από φέτος παρελθόν, δημιουργώντας χώρο για το παγοδρόμιο, το καρουζέλ και για 8-10 σπιτάκια μη κερδοσκοπικών οργανώσεων, όπως το «Χαμόγελο του Παιδιού», η Εταιρεία Σπαστικών και το Παιδικό Χωριό SOS.

Η νέα νέος γιορτινή διακόσμηση και το θαλασσινό δέντρο της Αριστοτέλους, η οποία «ντύνεται» χριστουγεννιάτικα από τη θάλασσα μέχρι το άγαλμα του Βενιζέλου, θα «ανάψουν» στις 6 το απόγευμα της Κυριακής.

‘Οπως γνωστοποίησε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, για τη φύλαξη της Πλατείας, αλλά και για την περιφρούρησή της από παράνομους μικροπωλητές, ώστε να αποφευχθούν τριτοκοσμικές καταστάσεις προηγούμενων ετών, οργανώθηκε ήδη ομάδα 40 ατόμων.

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι για 1000 άπορους στη Λέσχη του ΑΠΘ

Την παραμονή των Χριστουγέννων, στη φοιτητική Λέσχη του ΑΠΘ, θα στρωθεί ένα τεράστιο τραπέζι, από τις 12 μέχρι τις 3 το μεσημέρι. Οι 1000 συνδαιτυμόνες δεν θα είναι οι συνήθεις επισκέπτες της Λέσχης, αλλά 1000 άποροι, που θα απολαύσουν ένα γιορτινό γεύμα, στο πλαίσιο συνεργασίας του δήμου Θεσσαλονίκης με το Αριστοτέλειο Παενπιστήμιο, όπως είπε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη, Καλυψώ Γούλα.

Σύμφωνα με την ίδια, η αντιδημαρχία συγκεντρώνει ήδη ρούχα και τρόφιμα από διάφορους φορείς, τα οποία θα μετατραπούν σε «πακέτα αγάπης» για Θεσσαλονικείς, που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε