Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: ”Μην κατεβάζετε σκουπίδια στους δρόμους”!

ΦΩΤΟ AΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Οι αντιδήμαρχοι καθαριότητας των δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης απευθύνουν έκκληση στους πολίτες…

Σε «κλοιό» σκουπιδιών κινδυνεύει να βρεθεί και πάλι η Θεσσαλονίκη, εξαιτίας των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν από σήμερα οι εργαζόμενοι του Συνδέσμου ΟΤΑ. Ο ΧΥΤΑ της Μαυροράχης παραμένει από τα ξημερώματα κλειστός, λόγω 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας, με αποτέλεσμα τα απορριμματοφόρα των δήμων να μην μπορούν να εναποθέσουν στο χώρο τα σκουπίδια.

Αύριο οι εργαζόμενοι θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει η ΠΟΕ – ΟΤΑ. Για νωρίς το πρωί προγραμματίζουν κατάληψη στο ΧΥΤΑ της Μαυροράχης, ενώ από τις 11:30 έως και τη λήξη της βάρδιας θα πάρουν μέρος σε πανελλαδική στάση εργασίας που εξήγγειλε η Ομοσπονδία τους.

Αποτέλεσμα είναι να αρχίσουν να συγκεντρώνονται εκ νέου σκουπίδια στους δρόμους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, ενώ οι εργαζόμενοι εξετάζουν το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων τους από την Τετάρτη. Για το λόγο αυτό, θα συνεδριάζουν αύριο το απόγευμα στην Αθήνα, στο χώρο του ΧΥΤΑ της Φυλής.

Οι αντιδήμαρχοι Καθαριότητας των δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να μην κατεβάζουν τα σκουπίδια στους δρόμους, τουλάχιστον σήμερα και αύριο, ώστε να μην αρχίσουν να σχηματίζονται εκ νέου λόφοι.

«Αυτή τη στιγμή η εικόνα στην πόλη είναι καλή. Ωστόσο, από αύριο, θα αρχίσουν να παρατηρούνται και πάλι τα πρώτα προβλήματα με τα σκουπίδια. Αυτή τη στιγμή μπορούμε και εναποθέτουμε στο ΧΥΤΑ μόνο τα νοσοκομειακά απόβλητα», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Τα σκουπίδια κάνουν…βόλτα στους δρόμους – Φόβοι για τη δημόσια υγεία

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε