Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: ”Μην κατεβάζετε τα σκουπίδια στους δρόμους”!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο δήμος Θεσσαλονίκης απευθύνει έκκληση στους πολίτες, την ώρα που τα προβλήματα στην αποκομιδή συνεχίζονται…

Στο μειωμένο προσωπικό μετά τη λήξη των συμβάσεων όσων εργάζονταν στην καθαριότητα και την ανάληψη καθηκόντων μικρής μερίδας των νεοπροσληφθέντων συμβασιούχων, οφείλονται οι δυσχέρειες στην αποκομιδή των σκουπιδιών, στον δήμο Θεσσαλονίκης.

Η αποκομιδή πραγματοποιείται από σήμερα σε τρεις συν μία βάρδιες (μια επιπλέον νυχτερινή βάρδια) και τα συνεργεία θα συνεπικουρούνται από αυξημένη δύναμη του τμήματος σαρώματος, που θα συνοδεύει τα απορριμματοφόρα, καθαρίζοντας τα ιδιαίτερα επιβαρυμένα σημεία.

Στην παρούσα φάση, πέρα από το σύνολο των εργαζομένων της Καθαριότητας που εργάζονται για τον καθαρισμό της πόλης, ζητήθηκε η συνδρομή ιδιωτικών συνεργείων, ώστε να προστατευθεί το αγαθό της δημόσιας υγείας και να καθαρίσει η πόλη το συντομότερο δυνατόν, αλλά και για την αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών, υλοποιώντας αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης απευθύνει έκκληση στους πολίτες να μην κατεβάζουν όσο συχνά συνήθιζαν τα σκουπίδια τους (θα ενημερωθούν μέσω θυροκολλημένων μηνυμάτων για το πρόγραμμα της αποκομιδής στη γειτονιά τους), να φροντίζουν να κατεβάζουν στους κάδους μόνο τα οργανικά απορρίμματα, κρατώντας στο σπίτι τους τα ανακυκλώσιμα υλικά, προκειμένου να περιοριστεί ο όγκος των απορριμμάτων, αλλά και να μην κατεβάζουν ογκώδη αντικείμενα χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με την Υπηρεσία Αποκομιδής Ογκωδών του Δήμου Θεσσαλονίκης (τηλ. κέντρο 15192).

   

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε