Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Νέα βίντεο από τα επεισόδια για την “Ώρα του Διαβόλου” – Ξύλο και τρεις συλλήψεις [pics, vids]

Θεσσαλονίκη
ΦΩΤΟ από voria.gr

Επεισόδια για δεύτερο συνεχόμενο βράδυ στη Θεσσαλονίκη για τη θεατρική παράσταση “Η Ώρα του Διαβόλου”. Για ακόμα μία νύχτα οι ελληνικές σημαίες έγιναν όπλα στα χέρια ορισμένων…

Τρία άτομα συνελήφθησαν χθες για τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το θέατρο Αριστοτέλειον στη Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία μέλη του «Ιερού Λόχου» για την παράσταση «Η Ώρα του Διαβόλου». Διαδηλωτές πέταξαν αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις και εναντίον διερχόμενων πολιτών, με αποτέλεσμα να συλληφθούν τρεις εξ αυτών.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν 46χρονο, έναν 29χρονο και έναν 25χρονο, οι οποίοι θα οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα. Κατηγορούνται για αντίσταση, διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα απρόκλητων σωματικών βλαβών σε βάρος αστυνομικών και απόπειρα ελευθέρωσης κρατουμένων, κατά περίσταση. Σημειώνεται πως συγκέντρωση διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένη και για σήμερα, έξω από το συγκεκριμένο θέατρο.

Οι διαδηλωτές προσπάθησαν αν εισβάλουν στο θέατρο ενώ παρών ήταν και πάλι ο αυτοαποκαλούμενος “πατέρας Κλεομένης”. Ακολούθησε ολιγόλεπτος αποκλεισμός από τους διαδηλωτές του ενός ρεύματος της Λεωφόρου Νίκης, μπροστά από τον Λευκό Πύργο. Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους φορούσαν κράνη, αρκετοί κρατούσαν ελληνικές σημαίες και αποδοκίμασαν έντονα τους συντελεστές της παράστασης. Κεντρικό σύνθημα ήταν το «Ελλάδα σημαίνει ορθοδοξία».

Θεσσαλονίκη: Βίντεο από τα επεισόδια για την “Ώρα του Διαβόλου”

Το κάλεσμα για τη συγκέντρωση ήταν στις 20:30 έξω από το θέατρο Αριστοτέλειο από εθνικιστικές οργανώσεις, όπως η Πατριωτική Ένωση Πολιτών Ωραιοκάστρου, ο Ιερός Λόχος και οι Φίλοι της Μονής Εσφιγμένου.

Πηγή: thestival.gr, voria.gr

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις