Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ο καιρός και τα κουνούπια προβληματίζουν…

Θεσσαλονίκη: Ο καιρός και τα κουνούπια προβληματίζουν…

Την ανησυχία ότι το πρόβλημα των κουνουπιών θα είναι φέτος ακόμη εντονότερο σε σχέση με πέρσι λόγω της αλλαγής του καιρού και των παρατεταμένων βροχοπτώσεων…

εξέφρασε ο Γιώργος Πασχαλίδης, από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, «δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη οι ψεκασμοί και δεδομένου ότι πέρσι υπήρξαν 37 νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου, θα είμαστε ασυγχώρητοι αν ανεχτούμε φέτος μεγάλες καθυστερήσεις».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της παράταξης που πρόσκειται στο ΛΑΟΣ, Κυριάκος Βελόπουλος, επισήμανε ότι για να έχουν αποτέλεσμα οι ψεκασμοί θα πρέπει να γίνουν σε χρονικό διάστημα που ο καιρός θα είναι καλός, διαφορετικά δεν θα έχουν αποτέλεσμα. Tην ανάγκη αναζήτησης μη χημικών λύσεων για την καταπολέμηση των κουνουπιών υπογράμμισε ο επικεφαλής της παράταξης «Οικολογία-Αλληλεγγύη», Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης γνωστοποίησε ότι οι ψεκασμοί θα ξεκινήσουν στα τέλη Μαΐου, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, διευκρίνισε ότι υπήρξε εμπλοκή για το θέμα στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Αιτία της εμπλοκής αυτής ήταν ο τερματισμός λειτουργίας του Κέντρου Καταπολέμησης Κουνουπιών στις Σέρρες και η αδυναμία σύναψης από την πλευρά του της σχετικής προγραμματικής σύμβασης. Κατόπιν αυτού, το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας αποφάσισε να εγκρίνει τη σύναψη της συγκεκριμένης σύμβασης από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Σερρών ώστε να υπάρξει απεμπλοκή του θέματος.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε