Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ο Μίκης στην πλατεία Αριστοτέλους – Η απάντηση Μπουτάρη!

Θεσσαλονίκη: Ο Μίκης στην πλατεία Αριστοτέλους – Η απάντηση Μπουτάρη!

”Ο Μπουτάρης πρέπει να παραδεχθεί ότι έκανε λάθος” είπε ο Θεοδωράκης που είναι αποφασισμένος να μιλήσει στην πλατεία Αριστοτέλους – Δείτε ποια ήταν η απάντηση του Γιάννη Μπουτάρη… (δείτε βίντεο)

Λίγο μετά τις 20.00 ο Μίκης Θεοδωράκης έκανε την εμφάνισή του στην πλατεία Αριστοτέλους και έκατσε σε μια πολυθρόνα. Από εκεί έκανε δηλωσεις στους δημοσιογράφους, ενω πίσω του υπήρχε ένα πανό που έγραφε ”Λευτεριά στην Ελλάδα”.

”Η πλατεία ανήκει στον ελληνικό λαό. Ανήκει σε εμένα και σε εσένα. Θεωρώ τον εαυτό μου συνιδιοκτήτη της Ελλάδας μαζί με άλλα 10 εκατομμύρια κόσμο. Θα βρίσκομαι εδώ όσο αντέξω. Θα είμαι και το πρωί και το απόγευμα για να μιλήσω” είπε ο Μίκης Θεοδωράκης, για να ακολουθήσει η απάντηση του Γιάννη Μπουτάρη – που προσπάθησε να ρίξει τους τόνους – από το δελτίο ειδήσεων του Mega. Δείτε το επόμενο βίντεο…

“Βαθιά αντιδημοκρατική και απαράδεκτη”, χαρακτήρισε το ΚΚΕ την απόφαση του Δήμου Θεσσαλονίκης να μην επιτρέψει συγκεντρώσεις στη πλατεία Αριστοτέλους και σημείωσε πως είναι “πρόσχημα” η εύρυθμη λειτουργία του εμπορικού κέντρου της πόλης. 

“Ακόμη πιο αστεία από την απαγόρευση της συγκέντρωσης είναι η επίσημη αιτιολόγηση αυτής, που κάνει λόγο για προσπάθεια αποσυμφόρησης της πλατείας”, επισήμανε η δημοτική παράταξη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α (Ανοιχτή Πόλη). “Απίστευτη” χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης Στέλιος Παπαθεμελής την απόφαση του Δήμου και θα φέρει το θέμα στο αυριανό δημοτικό συμβούλιο. “Μας λένε και το διαπιστώνουμε ότι είμαστε υπό κατοχήν, αλλά όχι και ως αυτό το σημείο, όχι και στο δικαίωμα του συνέρχεσθαι”, δήλωσε.

Ο πρώην βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Παρασκευάς Παρασκευόπουλος υπογράμμισε: “Τα επιχειρήματα της Δημοτικής Αρχής νομίζω ότι πρωτίστως αδικούν την ίδια. Κατανοώ τις προσπάθειες νοικοκυρέματος της πόλης, αλλά όχι και το επιχείρημα ότι η πλατεία Αριστοτέλους δεν παραχωρείται σε πολιτικές εκδηλώσεις για να διασφαλιστεί η εύρυθμη (!!) λειτουργία της αγοράς”.

Νωρίτετα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega ξεκαθάρισε ότι θα του κόψει κλήση ενα καταλάβει την πλατεία. Υποστήριξε πως και συγκεντρώσεις που έγιναν προσφάτως στην Πλατεία Αριστοτέλους από οπαδούς του Ηρακλή, αλλά και από το Εργατικό Κέντρο, ήταν παράνομες αφού δεν δόθηκε ποτέ άδεια από τις δημοτικές αρχές.

Επίσης, επιτέθηκε ευθέως στον κ. Θεοδωράκη λέγοντας: “Δεν θα περάσει το νταηλίκι του Θεοδωράκη, δεν πρόκειται να δώσουμε άδεια για να χρησιμοποιήσει την πλατεία”.

Διαβάστε επίσης: Ο Μπουτάρης δεν αφήνει τον Μίκη να μιλήσει στην Αριστοτέλους!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε