Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ο παγετός και η… αποστομωτική απάντηση των αρμοδίων έφεραν παρέμβαση εισαγγελέα!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Προκαταρκτική έρευνα παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Ευάγγελος Μαδεμλής για την απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών, για τη μη λήψη μέτρων από τους αρμόδιους, για την αποφυγή των τελευταίων τροχαίων ατυχημάτων (με υλικές μόνο ζημιές), στον κόμβο Νεαπόλεως της περιφερειακής οδού, στο ρεύμα προς τα δυτικά, εξαιτίας του παγετού.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα και καταγγελίες σε ραδιοφωνικές εκπομπές, υπάλληλοι της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφέρειας, όταν ενημερώθηκαν για την κατάσταση, τις πρώτες πρωινές ώρες, και κλήθηκαν να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση του παγετού,
απάντησαν ότι η υπηρεσία τους ξεκινά στις 7 η ώρα!

Κάπως έτσι, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών παρήγγειλε την έρευνα από την εισαγγελέα ποινικής δίωξης Ευαγγελία Καρανίκα.
Στη συνέχεια, η εισαγγελέας ανέθεσε στην Τροχαία τη διερεύνηση των αδικημάτων της διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών, της παρεμπόδισης αποτροπής κοινού κινδύνου καθώς και ό,τι άλλο προκύψει.

Εξαιτίας του παγετού που σχηματίστηκε, νωρίς το πρωί, στο ύψος του κόμβου Νεάπολεως, στο ρεύμα προς δυτικά, Ι.Χ. αυτοκίνητα ξέφυγαν από την πορεία τους,
με αποτέλεσμα να προκληθούν τροχαία ατυχήματα.

Η κατάσταση που δημιουργήθηκε είχε ως αποτέλεσμα, πολλοί οδηγοί να αποφύγουν την περιφερειακή οδό και να προτιμήσουν εναλλακτικές διαδρομές μέσα από την πόλη, με αποτέλεσμα να προκληθεί μποτιλιάρισμα.

Ανάλογα προβλήματα στο συγκεκριμένο σημείο της περιφερειακής είχαν δημιουργηθεί και στις αρχές της εβδομάδας.

Διαβάστε ακόμα:

Θεσσαλονίκη:Θύμα τροχαίου έπεσε λύκος- Είναι ο τέταρτος για το 2012

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε