Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Οι εικόνες μέσα σε αυτό το βανάκι οδήγησαν στη σύλληψη μυστηριώδη Τούρκου – Η αποκάλυψη της αλήθειας [pics]

Θεσσαλονίκη: Οι εικόνες μέσα σε αυτό το βανάκι οδήγησαν στη σύλληψη μυστηριώδη Τούρκου – Η αποκάλυψη της αλήθειας [pics]

Η αστυνομία “δένει” την υπόθεση στη Θεσσαλονίκη και δίνει στη δημοσιότητα εικόνες. Ο 48χρονος Τούρκος αιφνιδιάστηκε…

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας διακινούσαν παράνομα μετανάστες, προχώρησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο Έλληνες 49 και 22 ετών (ένας άνδρας και μία γυναίκα αντίστοιχα) και δύο αλλοδαποί 28 και 48 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κατά περίσταση για εγκληματική οργάνωση, παράνομη μεταφορά-προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, πλαστογραφία και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Το χρονικό των συλλήψεων

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, χθες το πρωί (02-12-2017) εντόπισαν στην περιοχή της Κομοτηνής φορτηγό αυτοκίνητο τύπου VAN, το οποίο οδηγούσε ο 28χρονος Βούλγαρος και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 49χρονο Έλληνα και συνεπιβάτιδα την 22χρονη, επίσης Ελληνίδα.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο εσωτερικό του VAN βρέθηκαν 27 μετανάστες, εκ των οποίων ένας ανήλικος, οι οποίοι δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα. Επίσης, όπως διαπιστώθηκε, το έτερο αυτοκίνητο λειτουργούσε ως προπομπός.

Παράλληλα, σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σε διαμέρισμα στην περιοχή του Κορδελιού, εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο 48χρονος Τούρκος, «εγκέφαλος» της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία πλαστή ταυτότητα, ένα πιστόλι κρότου- αερίου και 20 φυσίγγια αερίου.

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι διακινούμενοι εισήλθαν στην ελληνική επικράτεια από την ελληνοτουρκική μεθόριο πριν από πέντε ημέρες, ενώ για την μεταφορά τους κατέβαλαν χρηματικό ποσό.

Οι εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την αστυνομία

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις