Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Οι εικόνες της επίθεσης στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – Το χτύπημα αγνώστων [pics]

Θεσσαλονίκη

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών. Οι εικόνες που άφησαν πίσω στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη…

Τα banners της έκθεσης «Κοινοί Ιεροί Τόποι» η οποία φιλοξενείται στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη, βανδάλισαν άγνωστοι. Την είδηση έκαναν γνωστή οι υπεύθυνοι της Έκθεση με ανάρτησή τους στον επίσημο λογαριασμό του Μουσείου στο facebook.

Οι εικόνες του βανδαλισμού

Η ανάρτηση των υπευθύνων της έκθεσης

“Πέρυσι τέτοια εποχή εγκαινιάζαμε την έκθεση της Yoko Ono με το ειρηνικό και φαντασιακό σύνθημα «Imagine Peace». Φέτος συνεχίσαμε το όνειρο της ειρηνικής συνύπαρξης, θρησκευτικής, πολιτισμικής και καλλιτεχνικής, όπως αρμόζει στη Θεσσαλονίκη, με την τριμερή έκθεση «Κοινοί Ιεροί Τόποι». Κάποιοι συμπολίτες μας, ωστόσο, δεν μοιράζονται το όνειρο, όπως δείχνει ο άμεσος βανδαλισμός των banners της έκθεσης.

Η έκθεση του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης είναι ανοιχτή στο κοινό και θα παραμείνει για περισσότερους από τρεις μήνες ως ζωντανό σύμβολο αντίστασης στο φανατισμό και τη μισαλλοδοξία. Για όλους αυτούς τους μήνες θα φέρνει κοντά πιστούς διαφορετικών θρησκειών, οι οποίοι αναπτύσσουν βιωματικά κοινές πρακτικές, όσο και καλλιτέχνες, οι οποίοι επιμένουν να σέβονται τη διαφορετικότητα, τη μνήμη και την ιστορία, εξίσου βιωματικά και πάντα κριτικά. Σας περιμένουμε όλους”, αναφέρεται στην σχετική ανάρτηση.

Πηγή: thestival.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις