Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Οι φαρμακοποιοί στους δρόμους!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου πραγματοποίησαν φαρμακοποιοί της Μακεδονίας και της Θράκης…

πολλοί από αυτούς φορώντας τη λευκή στολή υπηρεσίας και κρατώντας πλακάτ, στο πλαίσιο της τριήμερης πανελλαδικής απεργίας μέχρι την Παρασκευή, που κήρυξε ο πανελλήνιος φαρμακευτικός σύλλογος, ενάντια στις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση για το άνοιγμα του επαγγέλματος τους.

Οι φαρμακοποιοί έκαναν πορεία που κατέληξε στη γενική γραμματεία Μακεδονίας – Θράκης, όπου έριξαν συμβολικά μπροστά στην είσοδο του κτιρίου, σε ένα χαρτόκουτο, τα κλειδιά των φαρμακείων τους. Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον γ.γ. Μακεδονίας – Θράκης Γ. Χατζηκωνσταντίνου και του επέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

 Οι φαρμακοποιοί χαρακτήρισαν «σε θετική κατεύθυνση» την τροποποίηση που εξήγγειλε ο υπουργός υγείας σε ότι αφορά το ιδιοκτησιακό, σύμφωνα με την οποία φαρμακείο θα μπορεί να ανοίξει μόνο διπλωματούχος φαρμακοποιός, ωστόσο αναμένουν τη διατύπωση της σχετικής πρόβλεψης στο σχετικό σχέδιο νόμου.

Υπάρχει επίσης, το θέμα της απελευθέρωσης του ωραρίου, που θα είναι εξαντλητικό για τους φαρμακοποιούς εάν εφαρμοστεί, το πληθυσμιακό και το ποσοστό έκπτωσης προς τα ταμεία, που πρέπει να τα δει το υπουργείο» δήλωσε ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Θεσσαλονίκης Κυριάκος Θεοδοσιάδης.

Εν τω μεταξύ, στη Θεσσαλονίκη λειτουργούν σήμερα είκοσι φαρμακεία σε βάρδια ασφαλείας, ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν το απόγευμα τα εφημερεύοντα και τα διανυκτευρεύοντα. Αύριο και μεθαύριο θα λειτουργήσουν κατά τη διάρκεια της ημέρας, μόνο όσα οριστούν σε βάρδια ασφαλείας και κανονικά τα διανυκτερεύοντα.

Ανάλογο καθεστώς λειτουργίας φαρμακείων με βάρδιες ασφαλείας θα επικρατήσει μέχρι και την Παρασκευή σε όλους τους νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης, όπως και όλης της χώρας. Η λίστα των φαρμακείων της Θεσσαλονίκης, που θα είναι ανοιχτά κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του φαρμακευτικού συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε