Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Οι καθαρίστριες μηνύουν την Πρυτανεία του ΑΠΘ!

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

Άλλο ένα επεισόδιο προστίθεται στο σήριαλ με τις εργολαβικές καθαρίστριες, οι οποίες καταθέτουν μηνυτήρια αναφορά, αυτή την ώρα, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του γραφείου Βορείου Ελλάδος του NewsIt, Ελισάβετ Σταυριανίδου.

Όπως εξήγησε στο NewsIt ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ -το οποίο στηρίζει τον αγώνα των καθαριστριών- 
οι εργολαβικές καθαρίστριες καταθέτουν μήνυση κατά της Πρυτανείας αλλά και κατά παντός υπευθύνου, για μη τήρηση του νόμου.
Διευκρίνισε ο ίδιος, ότι ο νόμος επιτρέπει στο ΑΠΘ να κηρύξει έκπτωτο τον εργολάβο αν δεν πληρώνει τις καθαρίστριες και… να τις πληρώνει το ίδιο το Αριστοτέλειο.
Αυτό δεν έγινε όμως, από την πλευρά του ΑΠΘ και γι’ αυτό, το μηνύουν τώρα οι καθαρίστριες.

Ακούστε τη δήλωσή του στο NewsIT:

Μετά την εισαγγελία, που ζήτησε παρέμβαση της Αστυνομίας για να συλληφθούν οι καταληψίες αλλά και την ανταλλαγή εγγράφων μεταξύ ΑΠΘ και εργαζομένων,
σε κοινή συνάντηση που είχαν σήμερα οι Πρυτανικές Αρχές με τους Κοσμήτορες των Σχολών και τους Προέδρους των Τμημάτων του ΑΠΘ
αποφασίστηκε να διοργανωθεί εθελοντική εκστρατεία καθαρισμού του Πανεπιστημίου, αύριο Πέμπτη 29 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι.

Στην πρωτοβουλία αυτή έχουν κληθεί να βοηθήσουν εθελοντικά όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, συμβάλλοντας στην αποκατάσταση της καθαριότητας και της υγιεινής στους χώρους του Πανεπιστημίου.

Επ΄ αόριστον αναστολή λειτουργίας του τμήματος Αγρονόμων- Τοπογράφων ΑΠΘ λόγω τοξικής ουσίας και σκουπιδιών!

Αυτό αποφάσισε η Γενική Συνέλευση του τμήματος, μετά από πρόταση του διοικητικού του συμβουλίου,
καθώς κρίνεται αδύνατη η λειτουργία των αιθουσών διδασκαλίας, εξαιτίας της ύπαρξης σκουπιδιών, λυμάτων, τρωκτικών και τοξικών ουσιών, που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία φοιτητών, καθηγητών και εργαζομένων.

Το τμήμα θα διακόψει τα μαθήματα μέχρις ότου διαμορφωθούν “αξιοπρεπείς συνθήκες” στους χώρους του, ωστόσο θα συνεχίσει να λειτουργεί διοικητικά και ερευνητικά. Για το θέμα έχουν ενημερωθεί εγγράφως, αλλά και προφορικά οι πρυτανικές αρχές του πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του τμήματος, Κωνσταντίνο Κατσάμπαλο, η τοξική ουσία προήλθε από σκόνη πυροσβεστήρα, τον οποίο άγνωστος άδειασε πάνω στα σκουπίδια στους διαδρόμους, με αποτέλεσμα να επικαθίσει σε όλους τους χώρους του τμήματος, ακόμη και στις αίθουσες διδασκαλίας, προκαλώντας μάλιστα φθορές και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

“Η σκόνη αυτή από τον πυροσβεστήρα μπορεί να επικαθίσει για πάντα στους πνεύμονες και είναι τοξική” δήλωσε ο κύριος Κατσάμπαλος και πρόσθεσε ότι ειδικό συνεργείο κλήθηκε και καθάρισε τον κεντρικό διάδρομο (μήκους 50 μέτρων) του τμήματος, που ψεκάστηκε με την σκόνη,
αλλά είναι αδύνατο να καθαρίσει και τις αίθουσες διδασκαλίας, καθώς το τμήμα δεν μπορεί να καλύψει αυτή τη δαπάνη.

Ρεπορτάζ: Ελισάβετ Σταυριανίδου

Διαβάστε ακόμα:

Θεσσαλονίκη:Μυρίζει μπαρούτι το ΑΠΘ-”Αν δεν λήξει η κατάληψη δεν συζητάμε τίποτα”!

Θεσσαλονίκη: Να παρέμβει η Αστυνομία στην κατάληψη του ΑΠΘ ζητά η Εισαγγελία – Διάλογο ζητούν οι εργαζόμενοι – ΒΙΝΤΕΟ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε