Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Οι μισοί νέοι σκέφτονται να μεταναστεύσουν!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Το ίδιο ποσοστό λέει “όχι” για μια θέση του δημοσίου!

Τη μετανάστευση στο εξωτερικό βλέπουν πλέον ως διέξοδο για το επαγγελματικό τους μέλλον, σχεδόν οι μισοί νέοι Θεσσαλονικείς, ηλικίας 18-30 ετών. Το 46,9% δηλώνει πως σκέφτεται πολύ σοβαρά τη μετανάστευση, ενώ το 48,6%
λέει όχι στο δημόσιο
, ανατρέποντας πλήρως την εικόνα του πρόσφατου παρελθόντος.

Μόλις το 15% των νέων εμφανίζονται πρόθυμοι να ασχοληθούν με τη δουλειά των γονιών τους, ενώ το 72,4% δεν προτίθεται να συνεχίσει την οικογενειακή παράδοση. Τα παραπάνω προκύπτουν από έρευνα της εταιρίας “to the point”, σε δείγμα 590 νέων (τα 2/3 φοιτητές ή σπουδαστές), που έγινε 17-20 Μαΐου, σε συνέχεια του Φεστιβάλ Καινοτομίας Θεσσαλονίκης.

Ερωτηθέντες τί θα ήθελαν για το επαγγελματικό τους μέλλον, ένας στους δύο νέους απάντησε ότι θα επιθυμούσε να ξεκινήσει μόνος του μια επιχείρηση νέων τεχνολογιών, ενώ το 42,3% ονειρεύεται μια θέση υπαλλήλου σε μεγάλη εταιρία. Το 54,2% των νέων δηλώνει ότι δεν θα ήθελε να λάβει βοήθεια από το κράτος για να ιδρύσει μια επιχείρηση σε παραδοσιακό τομέα.

Σχολιάζοντας τη πρόθεση «μετανάστευσης» των νέων Θεσσαλονικέων για επαγγελματικούς λόγους, ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΕΒΕΘ), Δημήτρης Μπακατσέλος, σχολίασε ότι αν όλοι οι φορείς δεν βοηθήσουν, ώστε να μη φύγουν οι νέοι, «τότε θα χάσουμε δεκαετίες».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε