Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Οι πιο… εργασιομανείς συνταξιούχοι!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Πριν ένα χρόνο βγήκαν στη σύνταξη, ξεκουράστηκαν για λίγους μήνες, αλλά θέλησαν…

να παραμείνουν ενεργοί στην κοινωνία και να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους όπου χρειαστεί. Πρόκειται για δυο φίλους που γνωρίζονται εδώ και 35 χρόνια και εργάστηκαν ως υπάλληλοι στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Ο Νίκος Καρακώστας και ο Γιώργος Μποχωρίδης αποφάσισαν να εξυπηρετούν τον κόσμο σε υπηρεσίες αιχμής όπου παρατηρούνται ουρές με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι πολίτες. ”Και οι δύο διαθέτουμε μεγάλη εμπειρία. Εφόσον λοιπόν οι πολίτες μάς πλήρωναν τόσα χρόνια και θα μας πληρώνουν για όσο ακόμη θα παίρνουμε τη σύνταξή μας, θελήσαμε να επιστρέψουμε ένα μέρος από αυτά που μας έχει δώσει η κοινωνία. Σκεφτήκαμε λοιπόν, μετά από συνεννόηση με κάθε υπηρεσία, να βοηθούμε εκεί όπου συνήθως παρατηρούνται ουρές” λέει ο κ. Καρακώστας.

Όπως εξηγεί ο ίδιος αλλά και πολλοί άλλοι που έμαθαν για την ιδέα αυτή, προσέρχονται τους τελευταίους μήνες σε υπηρεσίες όπως η πρόνοια, η πολεοδομία ή τα δικαστήρια και βοηθούν με κάθε τρόπο προκειμένου η εξυπηρέτηση του κόσμου να γίνεται γρηγορότερα. ”Μεταφέρουμε φακέλους, πρωτοκολλούμε αιτήσεις, βάζουμε ημερομηνίες σε έγγραφα, κάνουμε ό,τι μας αναθέσουν κυρίως τις ώρες που μαζεύονται πολλοί που θέλουν να εξυπηρετηθούν” σημειώνει και προσθέτει χαριτολογώντας: «έχουμε ωστόσο χρόνο και για τα καφενεία, και για τη βόλτα μας και για το ψάρεμα».

Ο κ. Καρακώστας επισημαίνει ότι όταν έγινε γνωστή η πρωτοβουλία αυτή πολλοί συνταξιούχοι θέλησαν να την υιοθετήσουν. Διευκρινίζει ωστόσο ότι δεν έχουν ακόμη οργανωθεί σε μια ομάδα προκειμένου «να μη χαθεί η φρεσκάδα και ο πραγματικός εθελοντισμός». «Ο καθένας μπορεί να πάει να βοηθήσει, από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη, χωρίς να το μάθει κανείς, για να γίνει στην ουσία η δουλειά» λέει και φέρνει ως παράδειγμα την Αγγλία και τη Γερμανία, όπου το 8% του ΑΕΠ προέρχεται από την εθελοντική εργασία.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε