Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Παρατείνεται η λειτουργία του ξενώνα προσφύγων

Ο ξενώνας φιλοξενεί 52 άτομα - ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο ξενώνας φιλοξενεί 52 άτομα - ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Θα μείνει ανοιχτός μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου και στη συνέχεια θα κλείσει λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Το κέντρο αποτελεί τη μοναδική δομή φιλοξενίας προσφυγικών οικογενειών στη Θεσσαλονίκη. Στις 11 οικογένειες προσφύγων -σύνολο 52 άτομα- που φιλοξενούνται στον ξενώνα, θα δοθούν 120 ευρώ κατ΄ άτομο για τρεις μήνες για να μπορέσουν να νοικιάσουν κάποιο διαμέρισμα, ενώ οι 15 ασυνόδευτοι, ανήλικοι πρόσφυγες, θα φιλοξενηθούν στον ξενώνα της “Αρσις”, στο Ωραιόκαστρο.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΜΚΟ «Κοινωνική Αλληλεγγύη» που είχε την ευθύνη λειτουργίας του ξενώνα Θανάση Σιάτρα απαιτούνταν 400.000 ευρώ ετησίως για τη διαχείριση του χώρου, χρήματα που καταβάλλονταν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσφύγων, το υπουργείο Υγείας και διάφορους χορηγούς, ενώ ο δήμος Θεσσαλονίκης παρείχε τα τρόφιμα.

«Φέτος, ωστόσο, διαπιστώσαμε μια δυσπιστία όσον αφορά τη ροή χρηματοδότησης, παρά τον οικονομικό έλεγχο που μας έγινε και δεν αποδείχθηκαν ατασθαλίες»
, ανέφερε ο κ. Σιάτρας, προσθέτοντας ότι αδυνατούν πλέον να καλύψουν τα έξοδα του ξενώνα.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο κοινωνικής πολιτικής Αστέριο Δεληγιάννη, το Δημοτικό Συμβουλίου Θεσσαλονίκης αποφάσισε τη διακοπή της συνεργασίας με τη ΜΚΟ, καθώς η σίτιση των αστέγων γίνεται πλέον σε χώρο στην οδό Κρυστάλη και οι πρόσφυγες θα μπορούσαν να λαμβάνουν από κει τα γεύματά τους.
Ο ξενώνας επρόκειτο να κλείσει στις 2 Φεβρουαρίου αλλά τελικά θα συνεχίσει να λειτουργεί, με ευθύνη της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Κοινωνική Αλληλεγγύη», μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου…

  

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε