Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: ”Προσοχή στους μαϊμού οδοντίατρους”!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Αγώνα για να σταματήσει τον πρωτοφανή διασυρμό του λειτουργήματος του οδοντιάτρου και να προστατεύσει τη δημόσια υγεία, ξεκίνησε ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΟΣΘ), μετά τα κρούσματα επιτηδείων, οι οποίοι με τη μορφή εμπορικών επιχειρήσεων υποκαθιστούν την παροχή οδοντιατρικών υπηρεσιών.

«Ο ΟΣΘ, με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ, είναι αποφασισμένος να «πολεμήσει» σε πολλαπλό επίπεδο, δικαστικό, πειθαρχικό, διοικητικό, τα φαινόμενα εξαπάτησης των ανυποψίαστων ασθενών και του εξανδραποδισμού των οδοντιάτρων, αναζητώντας κάθε είδους ευθύνες μέσω των αρμόδιων Αρχών. Παράλληλα, θα εξαντλήσει κάθε πειθαρχική διαδικασία ελέγχου αθέμιτης συμπεριφοράς όσων οδοντιάτρων-μελών του συναλλάσσονται με τέτοιου είδους εταιρείες», αναφέρεται -μεταξύ άλλων- στην ανακοίνωση.

«Οι συγκεκριμένες εταιρείες έχουν ως ψευδεπίγραφη επικάλυψη την συνεργασία τους με γιατρούς και οδοντιάτρους και με έντεχνη και συγκεκαλυμμένη προβολή και παροχή ιατρικών και οδοντιατρικών υπηρεσιών υγείας, η οποία συντελείται υπό τον μανδύα της εμπορικής εταιρείας. Πρόκειται για εταιρείες που δεν διαθέτουν ούτε άδεια άσκησης οδοντιατρικού επαγγέλματος, ούτε σχετική άδεια λειτουργίας οδοντιατρείου, όπως αυτό ρητά απαιτείται από την ισχύουσα υγειονομική Νομοθεσία», δηλώνει ο πρόεδρος του ΟΣΘ, Αθανάσιος Δεβλιώτης.

Σύμφωνα με το Σύλλογο, οι εταιρείες παραπλανούν τους πολίτες, ζητώντας τους να πληρώσουν ένα χρηματικό ποσό, υπό την μορφή πάγιας ετήσιας συνδρομής, για να τύχουν των δήθεν «προνομιακών» τιμών τους, παραβιάζοντας ποινικές διατάξεις των Άρθρων 386 του Π.Κ. περί απάτης και του Ν. 1565/39, που αφορούν την νόμιμη άσκηση του οδοντιατρικού επαγγέλματος.

Προς αυτή την κατεύθυνση ο ΟΣΘ έχει καταθέσει ήδη μήνυση στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ως απάντηση του Συλλόγου στους συνεχείς διαφημιστικούς, τηλεοπτικούς και διαδικτυακούς «βομβαρδισμούς» προς το ανυποψίαστο κοινό, από εμπορικές εταιρείες που λειτουργούν ως οιονεί «ιατρικές-οδοντιατρικές εταιρίες» παροχής ιατρικών και οδοντιατρικών υπηρεσιών υγείας, επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας, στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Απαγωγή οικογένειας με τρόπο… σατανικό – Υπνώτισαν μάνα, πατέρα και γιο με τον καφέ που τους προσέφεραν!

Εύβοια:Συγκλονίζει ο σπαραγμός του παιδιού, που βρήκε νεκρό τον αδερφό του!

Σάμος: Χαροπαλεύει 7χρονο κοριτσάκι που έπαθε εγκεφαλικό σε παραλία!

Χίος: Ανθρώπινο λάθος έριξε το λεωφορείο των ΚΤΕΛ σε χαράδρα!

Χανιά: Τραυματισμός ή απόπειρα αυτοκτονίας; – Σε κρίσιμη κατάσταση ηλικιωμένος!

Θεσσαλονίκη:O φούρνος έκρυβε ”ένοχα” μυστικά – Συλλήψεις μπροστά στους πελάτες!

Αιτωλοακαρνανία: Μία από τις βαλίτσες δεν έκρυβε μόνο ρούχα και χρήματα…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε