Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Προτάσεις για μητροπολιτικό πάρκο 370 στρεμμάτων!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Με σύνθημα «Η φύση μπαίνει μέσα στην πόλη και η πόλη βγαίνει στη φύση» η δημοτική αρχή του Παύλου Μελά…

οραματίζεται να «πρασινίσει» την περιοχή προς όφελος όλου του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης. Η τοπική αυτοδιοίκηση θέλοντας να εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις εγκαταστάσεις του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά, που παραχωρήθηκαν με απόφαση του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, θα επιδιώξει στα συνολικά 370 στρέμματα να δημιουργήσει ένα μητροπολιτικό πάρκο καθώς και ένα μεσογειακό βοτανικό κήπο.

«Στόχος μας είναι να φτιάξουμε ένα μητροπολιτικό πάρκο στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά. Ένα κομμάτι 170 στρεμμάτων θα το μετατρέψουμε σε βοτανικό κήπο, εκεί όπου οι κάτοικοι και οι επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα βρίσκουν όλα τα είδη της χλωρίδας της Μεσογείου», δήλωσε ο δήμαρχος, Διαμαντής Παπαδόπουλος.

Ο κ.Παπαδόπουλος σε συνέντευξη Τύπου παρουσίασε τις προτάσεις της δημοτικής αρχής για περιβαλλοντική ανάπτυξη, τονίζοντας πως θα πρέπει η περιοχή να εκμεταλλευτεί τα μονοπάτια, τις πηγές, τις ρεματιές και τους λόφοι ώστε να προσελκύσει τουρίστες και να γίνει ευρύτερα γνωστός ως ένας «πράσινος δήμος».

Για την υλοποίηση των περιβαλλοντικών σχεδίων ο δήμος Παύλου Μελά θα επιχειρήσει έως το τέλος του 2011 να εξασφαλίσει κονδύλια μέσω του κοινοτικού προγράμματος «Jessica».
 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε