Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Προθεσμία από τον ανακριτή ζήτησε και πήρε ο Π.Ψωμιάδης!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Σε βάρος του πρώην νομάρχη Θεσσαλονίκης αποδίδεται η πράξη της απιστίας στην υπηρεσία σε βάρος του Δημοσίου.

Προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, έλαβε από τον 3ο ειδικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, ο τελών εν αργία περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, για την υπόθεση των απευθείας αναθέσεων που υπεγράφησαν κατά τη νομαρχιακή του θητεία για τη μεταφορά των μαθητών.  

Προθεσμία για την ίδια μέρα πήραν οι τέσσερις συγκατηγορούμενοί του για την ίδια υπόθεση. Πρόκειται για τον πρώην αντινομάρχη Γιώργο Τσαμασλή, δύο εκπροσώπους ιδιωτικών τουριστικών επιχειρήσεων κι έναν εκπρόσωπο του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης. Ο πρώτος αντιμετωπίζει την κατηγορία της απιστίας στην υπηρεσία σε βάρος του Δημοσίου, ενώ οι άλλοι τρεις αυτήν της ηθικής αυτουργίας στη συγκεκριμένη πράξη.

Όλοι οι κατηγορούμενοι εμφανίστηκαν ενώπιον του 3ου ειδικού ανακριτή και ζήτησαν προθεσμία για να ετοιμάσουν τις απολογίες τους, ενώ έλαβαν αντίγραφα του κατηγορητηρίου. 

Η παραπάνω υπόθεση άρχισε να ερευνάται ύστερα από μήνυση, που κατατέθηκε το 2006 στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, με την οποία καταγγέλλονταν απευθείας αναθέσεις και μισθώσεις τουριστικών λεωφορείων για τη μεταφορά μαθητών σε σχολεία του νομού κατά τα σχολικά έτη 2004/05 και 2005/06.

Το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης σε πόρισμα που εξέδωσε διαπίστωσε μεγάλες οικονομικές υπερβάσεις στις συμβάσεις σχολικών δρομολογίων τόσο με ιδιωτικά τουριστικά γραφεία όσο και με το ΚΤΕΛ.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε