Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Πυρκαγιά σε κτίριο του παλιού στρατοπέδου “Παύλου Μελά” – ΒΙΝΤΕΟ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε κτίριο του πρώην στρατοπέδου “Παύλου Μελά”, στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, από άγνωστη μέχρι στιγμής αίτια…

Από τη φωτιά που έσβησε αργά το απόγευμα, δεν κινδύνευσαν γειτονικές κτιριακές εγκαταστάσεις.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε εγκαταλελειμμένο κτίριο, στο ύψος της οδού Δαβάκη και στην κατάσβεση συμμετέχουν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Πριν από περίπου ένα χρόνο είχαν εκδηλωθεί πάλι άλλες δύο πυρκαγιές, μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, στο χώρο του πρώην στρατοπέδου “Παύλου Μελά”, με αποτέλεσμα να καταστραφεί σημαντικό τμήμα ενός άλλου κτιρίου.
Το ιστορικό στρατόπεδο, που άρχισε να λειτουργεί επί τουρκοκρατίας, στα τέλη του 18ου αιώνα, είχε χρησιμοποιηθεί και ως φυλακή, για Έλληνες και Σέρβους πατριώτες την περίοδο της γερμανικής κατοχής
και απετέλεσε τόπο μαρτυρίου και εκτελέσεων από τους ναζί.

Το στρατόπεδο δεν λειτουργεί από το 2002 και ο χώρος, μαζί με τις παλιές κτιριακές εγκαταστάσεις, παραχωρήθηκαν στο Δήμο Παύλου Μελά, που πήρε από το στρατώνα το “καλλικρατικό” όνομά του.
Όμως, οι διαδικασίες αξιοποίησης καθυστερούν και τα παλιά κτίρια, πολλές φορές, χρησιμοποιούνται από περιθωριακά άτομα τα οποία βρίσκουν μέσα σ΄ αυτά καταφύγιο, κυρίως τους χειμερινούς μήνες.

Δείτε τη φωτιά στο βίντεο του thousandnews.gr

Διαβάστε ακόμα:

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη… διαδικτυακή κομπίνα με προϊόντα του ΠΑΟΚ!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε