Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Σε νέα απολογία καλείται ο Β.Παπαγεωργόπουλος

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Σε νέα απολογία – αυτή τη φορά για το έλλειμμα στα ταμεία της Παγίας Προκαταβολής του δήμου – καλείται το επόμενο διάστημα ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος αντιμετωπίζει δύο κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος…

Μαζί του θα απολογηθούν για την ίδια υπόθεση τέσσερις πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών και δέκα επτά υπάλληλοι διαφόρων οικονομικών υπηρεσιών του δήμου Θεσσαλονίκης, ανάμεσά τους και ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας, ο οποίος είναι προσωρινά κρατούμενος για το άλλο σκάνδαλο που αφορά το έλλειμμα στην Ταμειακή Υπηρεσία του δήμου.

Ο β’ ειδικός ανακριτής Θεσσαλονίκης, που χειρίζεται τη «μαύρη τρύπα» στην Παγία Προκαταβολή, ολοκλήρωσε τη σύνταξη του κατηγορητηρίου και αναμένει τις προσεχείς μέρες τους συνολικά 22 κατηγορούμενους σε απολογία.

Οι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν συνολικά για τέσσερα κακουργήματα και δύο πλημμελήματα που είναι τα εξής:  απιστία στην Υπηρεσία, απάτη σε βάρος Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης (οι δύο πρώτες με βάση τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών του δημοσίου), ψευδής βεβαίωση, πλαστογραφία μετά χρήσεως, παράβαση καθήκοντος από κοινού και απλή συνέργεια στην απιστία.

Από τις παραπάνω πράξεις οι δύο πρώτες αφορούν τους πέντε αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με το πόρισμα της οικονομικής επιθεωρήτριας Αναστασίας Τσεμπερά, το έλλειμμα στην λεγόμενη Παγία Προκαταβολή -που αποκαλύφθηκε το Μάιο του 2007- υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις 500 χιλιάδες ευρώ και αφορά την περίοδο από το 1999 έως το 2007.

Όπως διαπίστωσε, για τις έκτακτες δαπάνες που εγκρίνονταν δεν υπήρχαν τα αντίστοιχα παραστατικά και τιμολόγια αγορών, ενώ εντοπίστηκαν και εικονικά τιμολόγια.

   

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε