Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Σε νέα δίκη παραπέμπεται ο πρώην γενικός γραμματέας του κεντρικού δήμου Μ. Λεμούσιας

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σε νέα δίκη, αυτήν τη φορά για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, παραπέμπεται ο πρώην γενικός γραμματέας τού δήμου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Λεμούσιας, ο οποίος κατηγορείται για το σκάνδαλο τής υπεξαίρεσης που εκδικάζεται αυτό το διάστημα στο Εφετείο Κακουργημάτων.

Σύμφωνα με το σχετικό παραπεμπτικό βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, σε λογαριασμούς του προφυλακισμένου Μ. Λεμούσια βρέθηκε, κατά την τριετία 1999-2001, ποσό ύψους σχεδόν 600.000 ευρώ, που, σύμφωνα με το δικαστικό συμβούλιο, δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί από το εισόδημά του.

Η υπόθεση αφορά το σκέλος του οικονομικού σκανδάλου στο δήμο Θεσσαλονίκης, που σχετίζεται με το αδίκημα τής νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές πράξεις. Ξέπλυμα βρώμικου χρήματος δηλαδή…

Για την ίδια πράξη κατηγορούνται τόσο ο τέως δήμαρχος, Βασίλης Παπαγεωγόπουλος, όσο και ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών Μιχάλης Ζορπίδης, σε λογαριασμούς των οποίων βρέθηκαν “αδικαιολόγητα” ποσά ύψους 1 και 6,8 εκατ. ευρώ, αντιστοίχως. Για τους δύο αιρετούς εκκρεμούν οι εισαγγελικές προτάσεις προς τα αρμόδια δικαστικά συμβούλια.

Διαβάστε ακόμα:

Αράπογλου για υπεξαίρεση στο Δ. Θεσσαλονίκης: «Ο Λεμούσιας κρατούσε στο χέρι τον Παπαγεωργόπουλο»

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε