Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Στέγνωσαν από καύσιμα τα σκουπιδιάρικα του δήμου!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η εταιρεία πετρελαιοειδών που προμηθεύει τον κεντρικό δήμο «έκλεισε τις κάνουλες», λόγω χρέους ύψους 700.000 ευρώ που δεν έχει εξοφληθεί ακόμη στην εταιρεία…

Την ίδια στιγμή σημαντικές ελλείψεις προσωπικού παρατηρούνται στον τομέα της καθαριότητας, καθώς έληξαν οι συμβάσεις 800 εργαζομένων και συνταξιοδοτήθηκαν άλλοι 75.

Το αποτέλεσμα ήταν να «παροπλιστούν» πολλά απορριμματοφόρα και η αποκομιδή των απορριμμάτων να γίνεται μετ΄ εμποδίων. Για μία ακόμη φορά οι κάδοι «ξεχείλισαν» από σκουπίδια, ενώ ύστερα από συνεννοήσεις επήλθε συμφωνία με την εταιρεία που ξανάρχισε να διαθέτει πετρέλαιο.

«Παραλάβαμε από την προηγούμενη διοίκηση ένα χρέος 600.000 ευρώ προς την εταιρεία, το οποίο έφτασε αυτή τη στιγμή στις 700.000 ευρώ. Από την πλευρά του ο Δήμος δεν μπορεί να προχωρήσει σε εξόφληση του χρέους προτού ψηφιστεί ο προϋπολογισμός της χρονιάς, κάτι που θα γίνει στα τέλη Μαρτίου. Μπορεί μόνο να κάνει πληρωμές για το ποσοστό των δαπανών που αφορούν τον συγκεκριμένο μήνα. Έτσι, η εταιρεία διέκοψε πριν τρεις μέρες την προμήθεια καυσίμων ζητώντας την εξόφληση του χρέους» επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Στάθης Αβραμίδης.

Πρόσθεσε ότι το πρόβλημα επιδεινώθηκε λόγω των ελλείψεων προσωπικού. «Υπήρξε πρόβλημα, ωστόσο η κατάσταση δεν ήταν τόσο σοβαρή όπως ήταν στις αρχές Ιανουαρίου», σημειώνει και διευκρινίζει ότι έπειτα από συνεννοήσεις του Δήμου με την εταιρεία, ξανάρχισε η προμήθεια καυσίμων.

Ο κ. Αβραμίδης εκτιμά ότι η κατάσταση στην πόλη θα ομαλοποιηθεί μέσα στο επόμενο τριήμερο και αναφέρει ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν σημαντικά στα τέλη του μήνα, οπότε αναμένεται η εξόφληση του χρέους και η πρόσληψη 912 συμβασιούχων στο Δήμο.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε