Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Στέλνουν ανθρωπιστική βοήθεια στην Ακτή Ελεφαντοστού

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ανθρωπιστική βοήθεια σε δύο σχολεία της Ακτής Ελεφαντοστού, που φέρουν την επωνυμία “Ελλάς” και “Ελλάς-Μακεδονία”…

και στα οποία διδάσκεται η ελληνική γλώσσα, καθώς και σε νεοϊδρυθέν ορφανοτροφείο, που φιλοξενεί παιδιά-φορείς του ιού HIV, θα αποστείλει, η Διεύθυνση Εκπαίδευσης της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, θα αποσταλεί ανθρωπιστική βοήθεια, στο νέο σχολείο, που εγκαινιάσθηκε πρόσφατα, στα σύνορα Λιβερίας και Ακτής Ελεφαντοστού, όπου φοιτούν και σιτίζονται χίλια παιδιά, σε μια περιοχή που επλήγη από τον δεκαετή εμφύλιο πόλεμο.

Η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας (σχολικό υλικό, ρούχα και φάρμακα) πραγματοποιείται με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και του νέου έτους, στο πλαίσιο της αδελφοποίησης-υιοθεσίας, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα, μεταξύ του Πειραματικού Σχολείου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Σχολείου της Ακτής Ελεφαντοστού.

Η παράδοση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, στις 12:00 μ.μ., στην είσοδο του Θεάτρου Κήπου, παρουσία της γενικής προξένου της Ακτής Ελεφαντοστού Μέρως Κεσεσίογλου, του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου σε θέματα Παιδείας Αντωνίου Καρούμπη και υπηρεσιακών παραγόντων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε