Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους με τις νεκροφόρες – ”Δεν κάνουμε πίσω” λένε οι ιδιοκτήτες!

Με δεκατρείς νεκροφόρες ξεκίνησαν πορεία διαμαρτυρίας από τα κοιμητήρια της Αγίας Παρασκευής της Θέρμης, προς το κέντρο της πόλης ιδιοκτήτες γραφείων τελετών.

Εν «πομπή» με τις νεκροφόρες τους διαδήλωσαν το μεσημέρι, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, οι ιδιοκτήτες γραφείων τελετών της πόλης, αντιδρώντας στα υπέρογκα, όπως υποστηρίζουν ποσά, που καλούνται να καταβάλλουν για τα οχήματά τους.

Η πρωτότυπη κινητοποίηση ξεκίνησε στις 11.00 το πρωί από τα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη, όπου συγκεντρώθηκαν οι ιδιοκτήτες οίκων τελετών. Στη συνέχεια, οδηγώντας τις νεκροφόρες, διέσχισαν σε πομπή κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, περνώντας αρχικά από το κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για να καταλήξουν λίγο αργότερα στη γενική γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης.

Ύστερα από ολιγόλεπτη παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στο πρώην ΥΜΑ-Θ, οι ιδιοκτήτες γραφείων τελετών επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους και αποχώρησαν.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν, τα οχήματά τους «από επαγγελματικά θεωρούνται πλέον Ι.Χ. λιμουζίνες» και γι’ αυτό, με το ψήφισμα, ζητούν να εξαιρεθούν οι νεκροφόρες από τον χαρακτηρισμό τους ως Ι.Χ. σε ό,τι αφορά τα τέλη κυκλοφορίας, τα τεκμήρια και την ταξινόμηση.

Ανάλογες κινητοποιήσεις με νεκροφόρες έγιναν ακόμα σε Αθήνα, Κοζάνη και Λάρισα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
”Παρέλαση” από νεκροφόρες στο κέντρο της Αθήνας

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε