Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους οι εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Προειδοποιητικές στάσεις εργασίας πραγματοποιούν σήμερα, αύριο και την Πέμπτη, οι περίπου 500 εργαζόμενοι στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ)…

σε μια προσπάθεια να ασκήσουν πιέσεις προς την κυβέρνηση, ώστε ν’ ανάψει το πράσινο φως στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, εν όψει της γενικής συνέλευσης των μετόχων, στις 26 Μαΐου.

Οι στάσεις εργασίας, που πραγματοποιούνται μεταξύ 11 το πρωί και 15.00 μετά το μεσημέρι, αποτελούν μία μόνο μορφή των κινητοποιήσεων των εργαζομένων, οι οποίοι πραγματοποίησαν σήμερα πορεία διαμαρτυρίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι εργαζόμενοι επέδωσαν ψηφίσματα στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ελευθέριου Βενιζέλου και στη γενική γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης, στο διοικητήριο.

«Επί δέκα ολόκληρους μήνες, έχουμε στα χέρια μας προγράμματα συνολικού ύψους 48 εκατ. ευρώ, για την κατασκευή 309 φορτηγών για τις κυπριακές ένοπλες δυνάμεις -τα 38 εκατ.- και για ανακατασκευές οχημάτων του ελληνικού στρατού -τα υπόλοιπα 10 εκατ.- τα οποία δεν μπορούμε να εκτελέσουμε λόγω έλλειψης ρευστότητας», καταγγέλλει ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων, Παναγιώτης Ευλογημένος.

Κατά τον ίδιο, οι οφειλές του δημοσίου (υπουργείου Άμυνας) προς την εταιρία, για προϊόντα που παρελήφθησαν από το ΓΕΣ την τελευταία τριετία, στο πλαίσιο πενταετούς προγράμματος, ανέρχονται στον ποσόν των 7,2 εκατ. ευρώ.

Οι εργαζόμενοι, που αναμένουν τα αποτελέσματα της γενικής συνέλευσης της 26ης Μαΐου, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους, διεκδικούν την έγκριση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας κατά 24 εκατ. ευρώ, η οποία τελεί εν αναμονή εδώ και πολλούς μήνες (σ.σ. η τελευταία γενική συνέλευση είχε αναβληθεί τρεις φορές και ματαιώθηκε οριστικά, λόγω μη προσέλευσης του μεγαλομετόχου -ελληνικό δημόσιο με 51%- αλλά και μη συμμετοχής των πλευρών Μυτιληναίου -43%- και Λαϊνόπουλου -6%).

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε