Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Συνεχίζεται το χάος με τις μετακινήσεις 12.000 μαθητών

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Νεα διαμαρτυρία λεωφορειούχων και συλλόγων γονέων για τις μεταφορές – Διαμαρτυρία και στην Ημαθία…

Δίωρη συμβολική κατάληψη στην υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου πραγματοποίησαν ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων, οδηγοί και Σύλλογοι Γονέων μαθητών από σχολεία του νομού Θεσσαλονίκης, η μεταφορά των οποίων έχει σταματήσει από την Τετάρτη (09-02-2011), μέχρις ότου διευθετηθεί το πρόβλημα υπογραφής συμβάσεων των λεωφορειούχων και της αποπληρωμής των δεδουλευμένων τους για το 2010.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας – Θράκης, Μιχάλη Πετζίκογλου, μέχρι αύριο αναμένεται η αποστολή από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, εγγράφου προς το υπουργείο Οικονομικών, στο οποίο θα αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να εγκριθεί από την αρμόδια υπηρεσία ελέγχου η εκταμίευση του οφειλόμενου ποσού προς τους λεωφορειούχους. «Ευελπιστούμε ότι η ενέργεια αυτή θα επισπεύσει τη διαδικασία εκταμίευσης», δήλωσε ο κ. Πετζίκογλου.

Αύριο αναμένεται και η συνάντηση των υφυπουργών Παιδείας και Εσωτερικών, Εύης Χριστοφιλοπούλου και Γιώργου Ντόλιου, για το θέμα των συμβάσεων των ιδιοκτητών λεωφορείων.

Εξάλλου, διαμαρτυρία έξω από το κτίριο της πρώην νομαρχίας Ημαθίας πραγματοποίησαν οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων του νομού, οι οποίοι ωστόσο, πραγματοποιούν κανονικά τις μεταφορές μαθητών από και προς τα σχολεία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Τουριστικών Πρακτόρων και Ιδιοκτητών λεωφορείων του νομού Ημαθίας, Απόστολο Εμμανουηλίδη, την ερχόμενη Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου, οι ιδιοκτήτες λεωφορείων θα εξετάσουν σε συνέλευσή τους, το ενδεχόμενο περαιτέρω κινητοποιήσεων, ακόμη και τη διακοπή των μεταφορών, σε περίπτωση που δε δρομολογηθεί καμία λύση.

Οι ιδιοκτήτες λεωφορείων της Ημαθίας καλύπτουν το 10% των μεταφορών μαθητών (περίπου 1.500) σε σχολεία, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό έχει αναλάβει το ΚΤΕΛ. Οι λεωφορειούχοι πραγματοποιούν τις μεταφορές των μαθητών από το Σεπτέμβριο χωρίς σύμβαση, καθώς το ελεγκτικό συνέδριο απέρριψε το αποτέλεσμα δημοπρασίας που διοργάνωσε η νομαρχία, για λόγους παρατυπιών, ενώ παραμένουν απλήρωτοι για αυτό το χρονικό διάστημα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε