Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για την επένδυση χρυσού στη Χαλκιδική

Εικόνα από το ThessToday
Εικόνα από το ThessToday

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος θέλησαν να ενημερωθούν για τη μεταλλευτική δραστηριότητα στη βορειοανατολική Χαλκιδική, που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Για το λόγο αυτό, όπως διαβάζουμε στο ThessTοday,  κάλεσαν όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
Η απόφασή τους όμως, αυτή, σε συνδυασμό με την ενδεχόμενη παρουσία του κ. Πάχτα, που αποτελεί “κόκκινο πανί” για τους κατοίκους της Ιερισσού, σήμανε συναγερμό και στην αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης η οποία φρόντισε και έλαβε ισχυρά μέτρα ασφαλείας για να μην υπάρξουν έκτροπα.

Στις 16:00 έφτασε στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης ο Χρήστος Πάχτας.

ΦΩΤΟ από το thesstoday

Συγκέντρωση έξω από το δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκη έκαναν εργαζόμενοι στην εταιρία “Ελληνικός Χρυσός” αλλά και όσοι είναι υπέρ της επένδυσης για τα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική.
Οι διαδηλωτές έφθασαν με λεωφορεία από τη Χαλκιδική και με πανό και συνθήματα εξέφρασαν την επιθυμία τους να προχωρήσει η εξόρυξη του χρυσού στη Χαλκιδική.
Σε απόσταση αναπνοής βρίσκονταν και κάποιοι κάτοικοι που διαφωνούν με την επένδυση οι οποίοι, πάντως, ήρθαν μόνοι για να βρεθούν στη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο και όχι για να διαδηλώσουν.

Την άποψη ότι το ελληνικό δημόσιο θα έχει σημαντικά έσοδα από την εξόρυξη του χρυσού στη Χαλκιδική, εξέφρασε ο δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας λίγα λεπτά πριν αρχίσει στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης η συζήτηση του επίμαχου θέματος. Παράλληλα τόνισε ότι θα υπάρξει περιβαλλοντική αποκατάσταση από την εταιρία. Δείτε το video με τις δηλώσεις του, από το ThessToday:

Λίγο μετά τις 18:00 άρχισε το Δημοτικό συμβούλιο.
Την άποψη ότι πρέπει να αλλάξει η σύμβαση παραχώρησης και η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων,τόνισε ο πρύτανης του ΑΠΘ Γ. Μυλόπουλος.

Αργά το απόγευμα, ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος των τοποθετήσεων για το θέμα των μεταλλείων στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης…

Διαβάστε ακόμα:

Στα χαρακώματα για τη διαφήμιση της Ελληνικός Χρυσός στην εφημερίδα Αυγή

Σκουρλέτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ματαιώσει την επίσκεψη στις Σκουριές

Νύχτα τρόμου στην Ιερισσό – “Έπνιξαν” ένα χωριό στα χημικά! – Συγκλονιστικό βίντεο!

Επεισόδια στην Ιερισσό Χαλκιδικής – Δακρυγόνα, οδοφράγματα και λιποθυμίες μαθητών για τα μεταλλεία στις Σκουριές – Δείτε φωτογραφίες
 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε