Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Τα έργα του μετρό έβαλαν λουκέτο σε πολλές επιχειρήσεις

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Να διακόψουν τη λειτουργία τους αναγκάστηκαν πάνω από τρεις στις δέκα (ποσοστό 35%) επιχειρήσεις, που έδρευαν στον άξονα των έργων του μετρό Θεσσαλονίκης, λόγω των συνεχών καθυστερήσεων στα εργοτάξια.

Την ίδια στιγμή, το παραεμπόριο στην πόλη “εξαπλώνεται ασύδοτα”, όπως και τα φαινόμενα της επαιτείας, των “πορτοφολάδων” και της πορνείας, ακόμη και στον ιστορικό άξονα της Αριστοτέλους.

Τα παραπάνω ισχυρίζεται ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης, ο οποίος συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη για τα συγκεκριμένα αλλά και για άλλα θέματα, στις 11 Ιουλίου.

Στη σύσκεψη προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν ο υπουργός Μακεδονίας- Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σταύρος Καλαφάτης, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, υπηρεσιακοί παράγοντες από την Αστυνομία, τις δικαστικές και φορολογικές αρχές, αλλά και εκπρόσωποι συλλογικών και παραγωγικών φορέων.

Όπως λέει ο πρόεδρος του ΕΕΘ στην επιστολή – πρόσκληση που έστειλε, σημαντικά προβλήματα για την πόλη αποτελούν η ελλιπής αστυνόμευση και η αλλοίωση της πραγματικής φυσιογνωμίας της Θεσσαλονίκης (“τα μνημεία της πόλης είναι απροσπέλαστα, διότι δεν υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές και κάθε είδους καταληψίες ανεξέλεγκτα, απλώνουν την πραμάτεια τους”).

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η απουσία καθαριότητας, καθώς και η έλλειψη δημόσιων χώρων υγιεινής δίνουν την αίσθηση εικόνας τριτοκοσμικής πόλης.

Διαβάστε ακόμα:

Θεσσαλονίκη: Την Πέμπτη θα αρχίσουν οι απολογίες των 25 αντιεξουσιαστών που συνελήφθησαν

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε