Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Την προφυλάκιση Παπαγεωργόπουλου, ζητάει ο εισαγγελέας – Τι απαντάει ο ίδιος

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Με δεδομένη την αντίθετη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, την τελική απόφαση για την προφυλάκιση ή μη του πρώην δημάρχου της πόλης, θα λάβει το συμβούλιο Εφετών…

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην υπόθεση της περίφημης ”μαύρης τρύπας” στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης, για την οποία είχαν απαγγελθεί κατηγορίες σε 25 συνολικά άτομα, μεταξύ των οποίων και του πρώην δημάρχου Β.Παπαγεωργόπουλου.

Ο εισαγγελέας στην πρόταση του περιλαμβάνει την επιβολή του μέτρου της προφυλάκισης για τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης, καθώς και για τον τότε αντιδήμαρχο Μ.Ζορπίδη. Από τους υπόλοιπους 25 αρχικά κατηγορούμενους, οι 8 γίνεται πρόταση για να απαλλαγούν από τις κατηγορίες, ενώ οι υπόλοιποι 17 παραπέμπονται σε δίκη. Την τελική απόφαση για την προφυλάκιση του κ.Παπαγεωργόπουλου πάντως, θα πάρει το συμβούλιο εφετών.

Η απάντηση του κ.Παπαγεωργόπουλου

Τον ισχυρισμό περί χαλκευμένων σε βάρος του στοιχείων με στόχο να επηρεάσουν τη δικαιοσύνη, επανέλαβε σε συνέντευξη Τύπου ο τέως δήμαρχος, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Πρόσθεσε, όμως πως τον υπολογισμό για το ένα εκατομμύριο ευρώ που βρέθηκε στους τραπεζικούς του λογαριασμούς -ποσό το οποίο σύμφωνα με το κατηγορητήριο δεν μπορεί να δικαιολογηθεί- τον έκανε ο διευθυντής Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης του ΣΔΟΕ, ο οποίος συνελήφθη προ διημέρου με την κατηγορία ότι ήταν μέλος εγκληματικής οργάνωσης.

Ο κ.Παπαγεωργόπουλος αποκάλυψε 12 περιπτώσεις καταθέσεων στους λογαριασμούς του, που θεωρούνται αγνώστου προελεύσεως. Όπως είπε, στο 90% των περιπτώσεων οι καταθέσεις είναι απλή μεταφορά ενός χρηματικού ποσού από τον ίδιο από μία τράπεζα σε άλλη. Το υπόλοιπο 10% είναι δικαιολογημένες καταθέσεις διαφόρων επώνυμων φορέων.

«Δώδεκα περιπτώσεις χαλκευμένων στοιχείων, που βγαίνουν μέσα από μια απλούστατη διασταύρωση στοιχείων μεταξύ των τραπεζικών μου λογαριασμών. Κάτι που έκανα εγώ με μεγάλη ευκολία σε 4 ημέρες, κάτι που φαίνεται ότι ήταν πολύ δύσκολο να κάνουν ορισμένοι σε 4 χρόνια», ανέφερε ο τέως δήμαρχος.

«Αυτές οι περιπτώσεις, μαζί με τους λογαριασμούς της δημοτικής παράταξης «Αναγέννηση», υπερκαλύπτουν το ποσό που δήθεν δεν μπορώ να δικαιολογήσω και τινάζουν στον αέρα τις προσπάθειες σπίλωσης της τιμής και της υπόληψής μου», τόνισε ο κ.Παπαγεωργόπουλος.

Σύμφωνα με τον τέως δήμαρχο ο εισαγγελέας που κατέθεσε πρόταση στο Συμβούλιο Εφετών και ζητά την προφυλάκισή του δεν είχε στη διάθεσή του αρκετά από τα παραπάνω στοιχεία. «Είμαι σίγουρος ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα σκύψει με ιδιαίτερη προσοχή στα αδιαμφισβήτητα στοιχεία και θα βάλει κάθε κατεργάρη στον πάγκο του», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Παπαγεωργόπουλος: Θέλουν να με δολοφονήσουν πολιτικά!

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Β. Παπαγεωργόπουλο για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε