Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Το ΚΘΒΕ σταματάει προσωρινά την καλλιτεχνική του δραστηριότητα στη Μονή Λαζαριστών

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Την προσωρινή αναστολή της καλλιτεχνικής δραστηριότητάς του στη Μονή Λαζαριστών ανακοίνωσε το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, επισημαίνοντας ότι μέσα στην παρούσα οικονομική συγκυρία θεωρείται, πλέον, “ζημιογόνα υπερβολή” η συμμετοχή του σε έναν τέτοιο φορέα που απαιτεί πάνω από 300.000 ευρώ το χρόνο.

Σε ανακοίνωση της καλλιτεχνικής διεύθυνσης του Θεάτρου τονίζεται ότι “σε καμία περίπτωση δεν συρρικνώνεται η καλλιτεχνική δράση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, άρα ούτε το προσωπικό του”.

Το ΚΘΒΕ προτείνει την άμεση σύγκλιση των εταίρων της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας με την επωνυμία “Μονή Λαζαριστών”, (Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμος Σταυρούπολης, ΚΘΒΕ, Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και Ειδικό Ταμείο Οργάνωσης Συναυλιών Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης) με στόχο την τροποποίηση του καταστατικού και τον καθορισμό των δραστηριοτήτων και των όρων συμμετοχής τους σε νέα βάση.

Οι εκπτωτικές παροχές του Κ.Θ.Β.Ε. προς τους κατοίκους των Δυτικών Συνοικιών ισχύουν για όλες τις παραστάσεις στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών και το Βασιλικό Θέατρο.

Διαβάστε ακόμα:

Θεσσαλονίκη: Oι αποκαλυπτικοί διάλογοι αστυνομικών-μαφιόζων – Προθεσμία να απολογηθούν πήραν τα μέλη του κυκλώματος

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε