Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Τοκογλύφος εκβίαζε και παρακολουθούσε με GPS το θύμα του!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ο 36χρονος δεν μπορούσε να δανειστεί από τράπεζα και έπεσε στα ”δίχτυα” του 63χρονου τοκογλύφου…

Για εκβίαση και τοκογλυφία συνελήφθη στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης 63χρονος ιδιοκτήτης ενεχυροδανειστηρίου αυτοκινήτων. Όπως έγινε γνωστό, ο συλληφθείς, εκμεταλλευόμενος την οικονομική ανάγκη 36χρονου, του δάνεισε, τον τελευταίο 1,5 χρόνο, τμηματικά, το ποσό των 11.400 ευρώ.

Με τους μηνιαίους τόκους που απαιτούσε, εισέπραξε το ίδιο διάστημα το ποσό των 18.190 ευρώ. Κάθε φορά, μάλιστα, που κατέφευγε ο 36χρονος στο δανεισμό, ο συλληφθείς του παρακρατούσε το αυτοκίνητό του, στο οποίο, μάλιστα, εν αγνοία του θύματος, τοποθέτησε συσκευή εντοπισμού θέσης (GPS).

Τον τελευταίο καιρό, ο 63χρονος απαιτούσε εκβιαστικά το ποσό των 3.200 ευρώ, ως οφειλή από το αρχικό κεφάλαιο και τους τόκους, το οποίο ο 36χρονος αδυνατούσε να καταβάλλει. Τελικά, κατέφυγε στις αστυνομικές αρχές και, αφού προσημειώθηκε το παραπάνω ποσό, έκλεισε ραντεβού με το δράστη, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς μόλις παραδόθηκαν τα χρήματα.

Στην κατοχή του και σε έρευνα που έγινε στο κατάστημά του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων δέκα ηλεκτρονικές συσκευές εντοπισμού θέσης οχήματος, μία φορητή ηλεκτρονική συσκευή αποθήκευσης δεδομένων (USB), έντεκα καρτέλες στις οποίες αναγράφονταν ημερομηνίες, ονόματα και χρηματικά ποσά, είκοσι πέντε αντίγραφα γραμματίων είσπραξης από τραπεζικό υποκατάστημα, τέσσερις ασυμπλήρωτες συμβάσεις δανείων και το χρηματικό ποσό των 4.730 ευρώ.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε