Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: ”Βοηθήστε να μην παγώσει το Χαμόγελο του Παιδιού”

Θεσσαλονίκη: ”Βοηθήστε να μην παγώσει το Χαμόγελο του Παιδιού”

Την υποστήριξη του κοινού και των εταιριών «από το υστέρημά τους», παρά την οικονομική κρίση, για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς να περικόψει δραστηριότητές του ζητά το «Χαμόγελο του Παιδιού»…

«Η απόφαση της γενικής συνέλευσης είναι να συνεχίσουμε το έργο μας. Δεν πρόκειται να περιστείλουμε τις δράσεις μας, μειώσαμε μόνο ένα από τα δύο «ασθενοφόρα» που λειτουργούν σε εικοσιτετράωρη βάση στη Θεσσαλονίκη», τόνισε σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος και πρόσθεσε: «Δεν κινδυνεύουν τα παιδιά που φιλοξενούμε να βγουν στο δρόμο. Θα βγούμε εμείς στους δρόμους, αλλά όχι αυτά».

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» φιλοξενεί 286 κακοποιημένα παιδιά, ή παιδιά – θύματα εκμετάλλευσης, σε έντεκα σπίτια σε διάφορες πόλεις, διαθέτει τηλεφωνικές γραμμές καταγγελιών εξαφάνισης, ή κακοποίησης παιδιών (SOS 1056, AMBER ALERT 116000), υπηρεσίες φροντίδας στο σπίτι για παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας, στήριξη παιδιών σε νοσοκομεία, κινητές ιατρικές μονάδες, κ.α.

Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε δέκα εκατομμύρια ευρώ το χρόνο και η μισθοδοσία φτάνει στις εξακόσιες χιλιάδες ευρώ, μηνιαίως. Η οργάνωση απασχολεί τριακόσια άτομα, εκ των οποίων μόνο το 10% είναι διοικητικοί (γραμμές, βάρδιες, κ.α.) και τα υπόλοιπα επιστημονικό και εξειδικευμένο προσωπικό για την υποστήριξη των παιδιών (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, παιδαγωγοί, βρεφονηπιοκόμοι, κ.ά.). Το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης προέρχεται από χορηγίες ιδιωτών και από υλικό που προσφέρουν επιχειρήσεις.

   

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε